Antonimul iubirii nu este ura
De-a lungul secolelor, sacrificiul lui Dumnezeu-Fiul și planul divin al salvării omului au creat mai multe dileme și crize și au ridicat mai multe întrebări decât ne-am putea imagina. Iar răspunsurile oferite au dezvăluit mai multe implicaţii ale crucii (și ale istoriei trăite înainte și după ea) decât ne-am obișnuit să credem că există, fie...
Interpretarea profeţiilor biblice
Cum putem interpreta corect profeţiile biblice? Ce criterii de siguranţă putem folosi pentru a evita să cădem în plasa interpretărilor hazardate și false?
Viitorul și profeţiile
Biblia este scrisă într-o bună măsură de profeţi și este plină de descoperiri profetice. De cele mai multe ori, aceste descoperiri sunt despre taine ale trecutului și ale prezentului, la care nu am putea avea acces pe altă cale.
Dilema cu privire la profeţiile biblice neîmplinite
În Biblie există predicţii. Toate predicţiile din trecut s-au împlinit? Dacă nu, ce spune neîmplinirea unora dintre ele despre credibilitatea Bibliei?
Marea Resetare | Realităţi, utopie, conspiraţie
Expresia „Marea Resetare” a generat peste opt milioane de interacţiuni pe Facebook și postări despre ea au fost distribuite de aproape două milioane de ori pe Twitter, de la lansarea iniţiativei.
Fascinanta cineramă a profeţiei apocaliptice
În varietatea de mijloace didactice folosite de Dumnezeu pe parcursul istoriei , profeţia apocaliptică a fost unul dintre cele mai speciale și spectaculoase.
Ce spune Apocalipsa despre o nouă ordine mondială și despre sfârșitul lumii
Scenariul din Apocalipsa (capitolele 13 și 17) se referă la o ordine mondială, dar aceasta cu greu ar putea fi numită „nouă”. Este mai degrabă o revenire la o veche ordine istorică, dar de data aceasta, cu un succes mondial nemaiîntâlnit.
Vie împărăţia Ta!
Pentru un cititor novice, cartea Apocalipsa pare un amalgam înspăimântător și greu descifrabil de simboluri și evenimente terifiante. Mesajul cărţii este însă unul tivit cu speranţă: pentru cei care cred în Iisus, El are un final care depășește cele mai înalte așteptări.
666 sau sigiliul lui Dumnezeu
Subiectul central al cărţii Apocalipsa este conflictul de veacuri dintre Dumnezeu și Satana, dintre adevăr și eroare, iar în miezul acestui conflict se află criza închinării: Cui ne închinăm? Dumnezeului Creator al Scripturii sau unui dumnezeu transfigurat de datini și tradiţii păgâne?
Care sunt și cum citim semnele sfârșitului?
Aveam opt ani când stăteam în faţa casei împreună cu părinţii mei și ne uitam la Sputnik (primul satelit lansat de om pe orbita Pământului) mișcându-se cu o viteză surprinzătoare pe cerul nopţii. La scurt timp de la acel moment am auzit un credincios sincer spunând că „Dumnezeu nu-l va lăsa niciodată pe om să aterizeze...
Dosarul „Revenirea” – O anchetă de 2000 de ani (VII)
La capătul unui periplu care a urmărit modul în care credinţa şi speranţa celei de a doua veniri a lui Iisus s-au manifestat în istoria bimilenară a creştinismului, ultima parte a dosarului „Revenirea” prezintă secvenţele finale care leagă această istorie de prezent: mişcarea millerită şi adventismul.
Dosarul „Revenirea” – O anchetă de 2000 de ani (VI)
Aşteptarea revenirii lui Iisus în Europa şi America secolului al XIX-lea a lăsat în urmă o cărare pe care credincioşii şi viitorii credincioşi pot păşi cu încredere. Dincolo de înţelegerea teologică imperfectă a înaintaşilor, pentru care nimeni nu are nevoie să se ruşineze, Dumnezeu a dovedit că poate folosi orice material, cu condiţia de a-I...
Fiica lui Billy Graham susţine că diagnosticul ei de cancer e un semn profetic
Între afirmaţiile publice făcute după diagnosticarea sa cu cancer, Anne Graham Lotz a adăugat recent și o interpretare inedită, aceea că boala sa nu ar fi altceva decât un semn că Israelul va suferi un atac surprinzător.
Protestul lui Luther nu s-a încheiat
În ianuarie 2014, într-un gest pe care site-ul catholic.org l-a numit istoric, Papa Francisc le-a trimis un mesaj de unitate, înregistrat cu telefonul mobil, liderilor charismatici și penticostali, care participau la o conferinţă organizată de Kenneth Copeland Ministries1.
Biblia, semnul ofensei
Motto: „Iată, vin zile, zice Domnul Dumnezeu, când voi trimite foamete în ţară, nu foamete de pâine, nici sete de apă, ci foame şi sete după auzirea cuvintelor Domnului. Vor pribegi atunci de la o mare la alta, de la miazănoapte la răsărit, vor umbla istoviţi încoace și încolo, ca să caute cuvântul Domnului, și...
Mutarea ambasadei americane la Ierusalim – împlinirea unei profeţii?
După cum Donald Trump promisese în 2016, în campanie, şi reiterase în 2017, ambasada SUA în Israel a fost mutată de la Tel Aviv la Ierusalim pe data de 14 mai 2018, de ziua independenţei Israelului. Mesajul este foarte clar și alte state îi urmează exemplul. Israelienii au sărbătorit evenimentul, iar lumea arabă, cum era...
Ierusalim, „Cetatea Păcii” aflată veșnic în război
Ierusalimul este capitala religioasă a majorităţii spirituale a lumii. Aproximativ 57% din lumea noastră aparţine religiilor abraamice: evrei (0,5%), creștini (34%), islamici (22%) și o serie de minorităţi cu caracteristici (babiști, bahai, samariteni, mandeeni, druzi, rastafarieni – cam 0,5%). Nu întâmplător, toate religiile abraamice majore au centre importante în Ierusalim și în alte locuri ale...
Dosarul ecumenismului: De la Biserica apostolică la Marea Schismă (I)
În faţa sutelor de confesiuni creștine care există în prezent, eforturile ecumenice ale ultimelor decenii au născut, invariabil, câteva întrebări complementare și deopotrivă legitime: Este posibil dezideratul lui Hristos: „toţi să fie una”?
Strigăte către cer
25.674 este numărul victimelor care au murit în urma atentatelor teroriste în anul 2016. Atacurile asupra ţintelor civile au crescut cu 17% faţă de anul precedent, iar numărul ţărilor afectate direct de terorism a ajuns la 77, faţă de 65, în 2015.
Fake news în Biblie. Un studiu de caz
Chiar dacă astăzi folosim o denumire neologică pentru dezinformare, fake news există încă din Antichitate. Și nu e vorba doar de o protoformă a dezinformării, de fake news primitive, ci dezinformare pură, ca la carte, fascinant de asemănătoare cu aceea la care asistăm pe scenele politice ale lumii azi.
Ce înseamnă pentru creștini „miracolul Învierii”
„Strigăm oaselor uscate: «Prindeţi viaţă! Prindeţi viaţă!» / Strigăm inimilor moarte: «Înviaţi! Înviaţi!» Să vedem ridicându-se din cenușă o armată”. E așa de bogat în figuri de stil cântecul din care am extras aceste versuri, încât probabil că dacă am alege la întâmplare un om de pe trecerea de pietoni și i l-am pune la căști, să...