Prin procesele chimice şi neuropsihice ce au loc între cei doi parteneri, sexul premarital schimbă creierul şi face ca legătura dintre cei doi să fie mai puternică, chiar şi după aceştia decid să nu mai aibă o relaţie, arată un studiu neuropsihologic recent.
Astfel, studiul arată că dopamina, hormonul care este responsabil cu sistemul de plăcere şi răsplată din corp, face ca cei doi să îşi dorească să repete experienţa sexuală. Apoi, oxitocina (produsă în principal în corpul femeilor) şi vasopresina (numit şi „hormonul monogamiei", produs în principal în corpul bărbaţilor) au ambele un efect de „unire" a celor doi. Acest lucru este extraordinar atunci când se petrece în cadrul unei relaţii de căsătorie, dar are consecinţe profund vătămătoare în cadrul relaţiilor sexuale ocazionale.
Cea mai importantă consecinţă a acestei legături puternice este graba de a începe o altă relaţie, pentru a umple golul sentimental lăasat de cea anterioară. Din păcate, această grabă nu permite circuitelor neuronale să se repare, ceea ce face ca o persoană să fie incapabilă să se lege emoţional de noul partener, arată Charisma News.