„Test of fire”: videoclipul viral care atrage catolicii la vot în SUA

32

Un clip video, făcut de o organizaţie catolică conservatoare din Florida, SUA, care apelează la adepţii săi să voteze împotriva politicienilor care susţin căsătoriile între persoane de același sex şi avortul a devenit viral cu mai mult de 384.000 vizionări pe YouTube, de pe 10 martie, anunţă Huffington Post.

Intitulat „Testul focului", clipul arată un fierar care, pe o muzică de fundal intimidantă, bate în metal încins piese în forme de cuvinte precum „slujbe", „taxe" și „energie", „viaţă", „libertate", transmiţând telespectatorilor că, pentru catolici, unele politici nu sunt negociabile, cum ar fi legalizarea căsătoriei între persoane de același sex sau introducerea contraceptivelor în planurile de asigurare medicală ale instituţiilor religioase.

„În generaţiile trecute, biserica a putut întotdeauna să se bazeze pe cei credincioși pentru a lua poziţie și pentru a-i proteja drepturile sacre și obligaţiile. Această generaţie de catolici trebuie să facă la fel", spune clipul video, care de asemenea arată o femeie, probabil de confesiune catolică, mergând la vot.

În timp ce clipul video produs de organizaţia non-profit Catholics Called to Witness se distanţează de a le spune oamenilor pe care candidat să îl voteze în noiembrie, pagina de internet a organizaţiei include direcţionări la declaraţii ale Conferinţei Naţionale ale Episcopilor din Statele Unite care critică administraţia președintelui Barack Obama.