Un preot prea liberal pentru Biserica Catolică

9

Un preot catolic din Irlanda spune că este ameninţat cu excomunicarea de către Vatican, din cauza punctului său de vedere liberal asupra homosexualităţii şi contracepţiei.

Anul trecut, părintelui Tony Flannery i s-a cerut să semneze un document prin care acceptă toate învăţăturile morale şi sexuale ale Bisericii Catolice şi acceptă poziţia Vaticanului împotriva hirotonirii femeilor.

„Nu am putut să îmi pun numele pe acel document. Ar contrazice tot ce am spus de ani de zile şi ce cred majoritatea catolicilor irlandezi" a declarat el pentru CNN. Din această cauză nu mai poate îndeplini rolul de preot. CNN a încercat să obţină un răspuns de la Vatican, dar fără succes.

Părintele Flannery a fost şi în trecut luat în vizor de către Vatican pentru că a declarat că nu poate accepta o teză care sugerează că Sfântul Duh vorbeşte mai puternic prin el decât printr-o femeie teolog cu care el lucrase.

De asemenea, el susţine că în Irlanda, mulţi dintre cei care au recunoscut că sunt homosexuali suferă de pe urma poziţiei oficiale a Vaticanului şi că el ar vrea să fie în continuare preot pentru părinţii ai căror fii şi fiice sunt gay.