Un strop de dragoste pentru leproşi

126

Câţiva misionari din cadrul asociaţiei Gospel for Asia au dăruit unei colonii de leproşi din Asia atât ajutoare materiale, cât şi dragoste, notează charismanews.net.

În ciuda prejudecăţilor de care este înconjurată comunitatea de leproşi din Asia, câţiva misionari şi lideri religioşi au vizitat-o zilele trecute. Misionarii le-au oferit bolnavilor nu doar pachete de mâncare şi pături, ci şi cuvinte de încurajare, încercând să îi ajute să înţeleagă și să simtă și ei dragostea pe care o dă Dumnezeu.

Lepra este încă o boală foarte temută, deoarece ea implică nu numai suferinţă fizică, ci şi marginalizare din punct de vedere social. Ea poate fi transmisă printr-un simplu contact cu cel bolnav, ceea ce întăreşte ideea că persoanele care suferă de această boală trebuie izolate.

Gospel for Asia, împreună cu pastorul Jiva au înfiinţat o biserică de leproși, în care misionarii încearcă să-i îndrume pe bolnavi la Christos pentru împlinirea nevoilor spirituale și emoţionale. La scurt timp după venirea misionarilor în zona respectivă, ei au realizat că acești oameni excluși din societate mai au și alte nevoi urgente. Cel mai important lucru de care aveau neapărată nevoie erau îngrijirile medicale, cineva care să le cureţe rănile pentru a nu se ajunge la infecţii și apoi la amputări. Apoi, fiindcă bolnavii aveau nevoie de încălţăminte specială (deoarece în majoritatea cazurilor li se deformează picioarele), misionarii au deschis o mică fabrică de încălţăminte.

Prin generozitatea de care au dat dovadă acești misionari, bolnavii au început să înţeleagă că Dumnezeu îi iubește și îi acceptă așa cum sunt. La început comunitatea înfiinţată de Gospel for Asia era compusă doar din câţiva suferinzi, dar cu timpul au ajuns să fie 220 de participanţi la serviciile de cult. În prezent, comunitatea de leproși are propria biserică construită cu ajutorul misionarilor și al locuitorilor din zonele apropiate. Numărul celor care frecventează biserica crește în continuare, iar atmosfera care se creează în lăcașul de cult este atât de înălţătoare, încât nici măcar o boală precum lepra nu o poate mânji, relatează charismanews.net.