Vatican: Biserica nu răspunde întrebărilor tinerilor

56

Ministrul de Cultură al Vaticanului a avertizat joi că Biserica Catolică riscă să piardă generaţiile viitoare dacă nu învaţă să înţeleagă tinerii, limbajul și cultura lor, relatează Religion News.

Consiliul Pontifical pentru Cultură a invitat mai mulţi sociologi experţi web și teologi la o dezbatere de trei zile, cu ușile închise, pentru a studia „culturile emergente ale tinerilor", care va avea loc între 6 și 9 februarie.

Potrivit unui document lansat în întâmpinarea evenimentului, biserica este ameninţată de riscul de a „oferi răspunsuri la întrebări care, de fapt, nu există", dacă nu va învăţa să înţeleagă „realitatea culturală a tinerilor".

„Continuăm să dăm aceleași răspunsuri, pe care le-am tot dat în ultimii 500 de ani," a declarat rev. Melchor Sanchez de Toca, subsecretar în cadrul Departamentului de Cultură al Vaticanului. El a precizat că problemele tineretului din biserică nu sunt doar „cantitative"- evidenţiate printr-o scădere a indicatorilor cheie (botez și participare la biserică), ci și „calitative" – care să răspundă la căutarea după sens a tinerilor.