Vatican: primul summit al bloggerilor catolici

17

Vaticanul a invitat 150 de bloggeri catolici să participe la primul summit dedicat activităţii catolicilor în mediul online, ca urmare a înţelegerii faptului că activitatea pe blogg joacă un rol tot mai important în promovarea valorilor şi credinţei creştine.

Numărul celor care şi-au exprimat dorinţa de a participa la această reuniune a bloggerilor catolici a fost de peste 750, cererile venind din mai multe ţări, a declarat monseniorul Paul Tighe. Bloggerii catolici scriu despre subiecte foarte diverse, de la spiritualitatea creştină la perspective creştine asupra problemelor politice, sau de la chestiuni care ţin de dogmă la aspecte de interes ale vieţii sociale, conform AP.

Sunt semnale clare că Vaticanul se orientează tot mai mult spre spaţiul virtual, ca formă de promovare. O dovedeşte faptul că evenimentul beatificării Papei Ioan Paul al II-lea a fost promovat prin intermediul reţelelor Facebook şi Twitter, precum şi prin platforma YouTube .

Formele tradiţionale de comunicare nu mai sunt suficiente, în special pentru publicul tânăr. Biserica Catolică a înţeles acest fapt şi încearcă să se adapteze, a precizat Tighe. El a atras atenţia că summitul bloggerilor nu este o încercare a Vaticanului de a menţine un control poliţienesc asupra celor care au activitate în mediul online, nici o tentativă de a-i organiza pe aceştia, ci un prim pas pentru a se cunoaşte mai bine şi pentru a înţelege perspectivele pentru viitor.

(Foto: catholicdefender2000.blogspot.com)