Vatican: „Sfânta Moarte” e o blasfemie (FOTO)

82

Ministrul Culturii de la Vatican a afirmat ieri că „Sfânta Moarte" e un simbol blasfemator, ce nu ar trebui să facă parte din nicio religie, scrie Huffington Post.

Preşedintele Consiliului Pontifical pentru Cultură, Gianfranco Ravasi, a adăugat că o astfel de icoană reprezintă o degenerare a religiei.

„Sfânta Moarte" reprezintă o figură scheletică a unei femei înfășurate într-o manta, ţinând o coasă în mâna, formată doar din oase. Atât traficanţii de droguri mexicani, cât și persoanele care locuiesc în cartierele ţinute sub teroare de aceștia, i se închină cu reverenţă.

Această statuetă venerată în principal în Mexic, dar și în unele locuri din SUA, reprezintă un rezultat al sincretismului dintre obiceiurile păgâne pre-coloniale și credinţa catolică. Biserica Catolică a condamnat-o în nenumărate rânduri ca fiind satanică.

Ravasi a făcut ieri o declaraţie privind caracterul ei blasfemator în cadrul proiectului Vaticanului privind promovarea dialogului dintre credincioși și necredincioși. Programul, denumit „Curtea Neamurilor", a fost demarat în 2009, de Papa Benedict al XVI-lea care a afirmat că Biserica Romano-Catolică ar trebui să organizeze astfel de întâlniri, astfel încât necredincioșii să aibă posibilitatea de a-L cunoaște pe Dumnezeu.