Weekend naţional de rugăciune împotriva traficului uman

207

Între 11 şi 13 ianuarie, biserici catolice şi aparţinând altor 45 de alte confesiuni din Statele Unite s-au alăturat într-un demers ecumenic pentru a pune capăt traficului de fiinţe umane şi pentru a se ruga împreună pentru victime şi agresori.

Pe site-ul oficial al evenimentului, organizatorii subliniază că „Dumnezeu îi cheamă pe oameni să să eradicheze slavia modernă la fel cum liderii religioşi din secolul al XIX-lea erau chemaţi să lupte împotriva sclaviei din vremea lor".

Potrivit statisticilor, traficul de fiinţe umane este a treia industrie ilegală din lume, cu un profit de 32 de miliarde de dolari anual şi un număr de victime de aproape 17.500, arată Life Site News.

Din totalul victimelor, 70% sunt femei şi copii, iar vârsta medie la care victimele devin slave este de 13 ani. Costul mediu al unui sclav este de doar 90 de dolari.

România este ţară de origine, tranzit şi destinaţie pentru bărbaţi, femei şi copii traficaţi în scopul muncii forţate, precum şi pentru femei şi copii traficaţi în scopul exploatării sexuale către multe ţări europene, iar copiii reprezintă cel puţin o treime dintre victimele traficului de persoane din România.