Ziua Judecăţii este anunţată la Timişoara

18

Sfârşitul lumii este anunţat în Timişoara prin intermediul unui panou publicitar montat pe faţada unui bloc. „Biblia o garantează! Ziua Judecăţii - 21 mai 2011. Strigă cu putere către Dumnezeu!" este mesajul adresat timişorenilor. Panoul se înscrie într-o campanie desfăşurată în mai multe ţări prin care se anunţă Ziua Judecăţii.

Campania este promovată de americanul Harold Camping şi de Organizaţia „Family Radio" pe care o conduce, notează christianpost.com.

„Întotdeauna au existat două extreme greşite: cei care nu au crezut că lumea are un sfârşit şi cei care au făcut speculaţii pe marginea datei când acest lucru se va întâmpla. Cert este că mesajul panoului nu este adevărat şi credincioşii nu trebuie să-l bage în seamă", a declarat Claudiu Răducu, responsabil cu studioul de radio al Mitropoliei Banatului, notează ziuadevest.ro.

Un grup de atei din Seattle, SUA, a anunţat că sunt gata să aibă grijă de animalele de companie ale celor care vor fi răpiţi la ceruri, conform predicţiei lui Camping.

Predicţia a fost popularizată prin bannere publicitare postate în diverse oraşe ale lumii, în mijloacele de transport în comun sau în spaţii publice, pentru a fi văzute de cât mai multe persoane. Campania a fost sponsorizată de Robert Fitzpatrick, un pensionar din Staten Island, care şi-a investit economiile de-o viaţă – 140.000 de dolari – în acest proiect.

„Încerc să îi avertizez pe oameni cu privire la ceea ce urmează să vină. Cei care au o perspectivă asupra timpului sfârşitului au datoria să îi avertizeze pe toţi ceilalţi", a declarat Fitzpatrick.

Adrienne şi Joel Martinez sunt un cuplu care crede că în data de 21 mai va fi Ziua Judecăţii şi, ca urmare a convingerii pe care o au, şi-au abandonat locurile de muncă, s-au mutat de la New York în Orlando şi au plănuit să îşi cheltuiască toate economiile cu scopul de a le vesti cât mai multor oameni că vine Ziua Judecăţii. „Ne-am organizat bugetul astfel încât nu vom mai avea niciun ban în data de 21 mai", a declarat Adrienne.

Lideri creştini, pastori şi teologi avertizează însă că astfel de predicţii au mai existat şi în trecut şi că nu s-au împlinit. „Biserica creştină a mai fost martoră la astfel de învăţături false şi înainte", a declarat Albert Mohler, preşedinte al The Southern Baptist Theological Seminary. El a subliniat că Iisus i-a îndemnat pe discipolii Lui să nu cadă în capcana de a stabili date ale Zilei Judecăţii sau ale revenirii Sale.

Mohler respinge ideea care stă la baza predicţiei lui Harold Camping, şi anume că Biblia are un cod secret în textul său, cod care, dacă este descifrat, oferă indicii despre sfârşitul lumii.

Mesajul lui Camping accentuează în mod exagerat ideea de „Zi a Judecăţii" şi vorbeşte prea puţin despre Christos, consideră W. Robert Godfrey, profesor de istorie bisericească la Westminster Seminary din California.

„Dacă luăm Sfânta Scriptură, vom vedea că nimeni nu ştie exact când va fi această Zi a Judecăţii. Oricum, trebuie să se ştie că nu este vorba despre un sfârşit al lumii, ci despre începutul unei noi vieţi. Chiar dacă panoul transmite un mesaj mincinos, credincioşii trebuie fie pregătiţi pentru o asemenea zi, prin felul lor de viaţă, chiar dacă o să fie mâine, peste 10 ani sau peste n ani. Poate că oamenii se vor apropia mai mult de Dumnezeu cu această ocazie şi se vor convinge singuri care e adevărul", a declarat Nikola Laus, secretar al Episcopiei Romano-Catolice din Timişoara.

(Foto: goddiscussion.com)