4 alimente nocive pentru dinţii tăi

532

În afară de igiena şi îngrijirea atentă a dinţilor şi a cavităţii bucale şi controalele periodice la cabinetele stomatologice, ar trebui să fim atenţi la alimentele pe care le consumăm. Unele dintre acestea pot fi extrem de periculoase pentru dentiţia noastră.

Iată câteva dintre alimentele nocive pentru dinţi:

1. Alcoolul – determină o scădere a cantităţii de salivă produse. Dacă saliva nu îşi mai îndeplineşte unul dintre roluri, anume curăţarea particulelor de mâncare de pe suprafeţa dinţilor, alcoolul atacă gingia şi pielea din zona interioară a cavităţii bucale, avertizează dr. stomatolog Parimal Nagjee, citat de Huffington Post.

2. Dropsurile – sunt şi ele periculoase, pentru că procesul de dizolvare în salivă durează mult şi, de asemenea, se pot lipi uşor de dinţi.

3. Fructele uscate – sunt o gustare sănătoasă, dar faptul că se lipesc uşor de dinţi, le transformă în alimente nocive pentru dentiţie. De aceea, este bine ca după ce le consumi, să te speli pe dinţi, recomandă dr. Joy Dubost, purtător de cuvânt al Academiei Americane de Nutriţie şi Dietă.

4. Băuturile carbogazoase – favorizează erodarea smalţului dinţilor. Efectul coroziv al acestor sucuri asupra dentiţiei este similar cu cel al acidului bateriilor, arată LiveScience. Principalele substanţe periculoase din aceste băuturi sunt acidul citric şi acidul fosforic, a arătat un studiu publicat în jurnalul General Dentistry, al Academiei Generale de Stomatologie.

Aproximativ 80% dintre români spun că au probleme dentare, se arată într-un raport publicat anul trecut, de Ziua Mondială a Sănătăţii Orale, informează Evenimentul Zilei

Afecţiunile stomatologice netratate pot avea urmări grave asupra sănătăţii, favorizând apariţia diabetului, a bolilor cardiovasculare şi chiar a cancerului, spun medicii stomatologi, arată aceeaşi sursă.