5 super alimente pentru luna decembrie

1215

Cu toate că luna decembrie este aşteptată în mod special pentru toate mâncărurile delicioase care se pregătesc de sărbători, asta nu înseamnă că cele cinci super alimente de mâncat în această lună nu pot fi trecute în meniu.

Ciupercile vin la pachet cu savoare maximă la calorii minime. O parte dintre ele au proprietăţi antivirale, antiinflamatorii şi care întăresc sistemul imunitar, conform WebMD. De exemplu, ciupercile shiitake au capacitatea de a scădea colesterul şi pot lupta împotriva cancerului. De asemenea sunt bogate în seleniu, antioxidant care protejează împotriva bolilor cardiovasculare, a unor tipuri de cancer şi a îmbătrânirii.

Varza bok choy este o varză chinezească , plină de vitamine şi arome. Este recomadată chiar pentru persoanele la cură de slăbire pentru că potoleşte foamea repede şi asigură necesarul de vitamine şi fibre. Este o sursă bună de vitamina K, care joacă un rol important în sănătatea oaselor şi care ar putea aduce beneficii bolnavilor de Alzheimer, conform Huffington Post.

Broccoli are o reputaţie imbatabilă, fiind acel aliment recomandat oricând de către orice nutriţionist sau medic. Este extrem de bogat în fibre, vitamina C şi antioxidanţi şi sărac în calorii. Broccoli mai conţine calciu, fier, potasiu şi vitamina B, E şi K, un cocteil care protejează împotriva cancerului, a unor probleme de vedere, a bolilor de inimă şi altele.

Ţelina este bogată în fibre, vitamina B6 şi potasiu. Există studii care sugerează că această rădăcină luptă împotriva cancerului, în special cel de colon. Din cauză că este tare şi are un gust şi miros extrem de puternic, care se simte în orice mâncare, ţelina nu este pe gustul oricui.