Au apărut alimentele cu cofeină

191

Dacă până acum, cofeina era uşor de identificat şi evitat, industria alimentară a început să producă şi să comercializeze alimente ce conţin cofeină, dar în cantităţi ce nu apar pe etichetă.

Aşadar, fie că e vorba despre gumă de mestecat, apă minerală sau chiar carne de curcan, consumatorii nu ştiu că acestea conţin cafeină sau nu ştiu în ce cantitate se găseşte aceasta în alimentele sau băuturile pe care le consumă. Deşi nu au fost numite, produsele aparţin unor firme cunoscute precum Kraft Foods sau unor companii de nişă.

Descoperirea a fost făcută de o echipă de cercetători de la Centrele de Cercetări Ştiinţifice în interes Public din Statele Unite. Problema este că Administraţia americană pentru Hrană şi Medicamente (FDA) nu solicită producătorilor alimentari să menţioneze pe etichetă cantitatea de cofeină pe care aceste produse o conţin.

„Cafeina este un drog, iar necunoaşterea cantităţii exacte de cafeină prezintă un risc pentru cei care au o sensibilitate la cafeină sau care nu doresc să o consume", a explicat Abraham Palmeer, de la Universitatea Chicago, pentru site-ul NPR.