Cele 6 obiceiuri care te feresc de infarct

665

Trei din patru femei tinere ar putea evita apariţia bolilor cardiovasculare, prin integrarea a 6 practici sănătoase în stilul lor de viaţă, potrivit unui studiu recent efectuat de experţii de la Universitatea din Indiana, Școala de Sănătate Publică Harvard și Brigham and Women's Hospital.

Potrivit studiului, cele 6 obiceiuri de urmat pentru conservarea sănătăţii inimii constau în: urmarea planului alimentar Healthy Eating Plan, elaborat de experţii de la Harvard, practicarea unui sport cel puţin 2 ore și jumătate săptămânal, evitarea fumatului și a consumului de alcool, păstrarea unui indice de masă corporal normal și limitarea privitului la televizor la cel mult 7 ore pe săptămână.

Adoptarea celor 6 practici pot diminua cu până la 92% riscul apariţiei unui infarct în rândul femeilor tinere, au descoperit cercetătorii. Totodată, metoda contribuie la reducerea cu 66% a probabilităţii de apariţie a unui factor de risc pentru sănătatea cardiovasculară. Aceste concluzii au rezultat în urma analizării, timp de 20 de ani, a stilului de viaţă urmat de peste 69.000 de femei, cu o vârstă medie de 37 de ani.

„Femeile ar trebui să înceapă să-şi formeze aceste obiceiuri de stil de viaţă încă de timpuriu, în special dacă iau deja medicamente pentru un factor de risc, precum hipertensiune sau un nivel crescut de colesterol. Este un mod ușor de a preveni viitoarele probleme de inimă”, a declarat autoarea cercetării, dr. Andrea k. Chomistek.

Rezultatele obţinute sunt cu atât mai importante, cu cât bolile de inimă reprezintă „cel mai mare ucigaș de femei la nivel mondial”, potrivit datelor Federaţiei Mondiale a Inimii. Circa trei sferturi din decesele înregistrate în rândul femeilor din toată lumea sunt cauzate de afecţiuni cardiovasculare și de atacuri cerebrale.

Integrarea cât mai devreme a obiceiurilor de reducere a riscului dezvoltării bolilor de inimă este vitală însă atât pentru femei, cât și pentru bărbaţi, în special în contextul în care estimările arată că, până în 2030, numărul deceselor din această cauză va crește la peste 23 de milioane, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Cele mai recente date arată că, în prezent, numărul deceselor din această cauză, la nivel mondial, se ridică la peste 17 milioane.