Bolnav de „generozitate patologică”

128

Un bărbat de 49 de ani din Brazilia a început să facă cadouri excesive de bani, mâncare și băutură, după ce un atac cerebral i-a afectat comportamentul. Doctorii l-au diagnosticat cu „generozitate patologică".

Cercetătorii de la Universitatea Federală din Rio de Janeiro au ajuns la concluzia că atacul cerebral a afectat regiunea din creier care este responsabilă pentru luarea deciziilor și gândirea elevată, lucruri care ar fi putut să contribuie la schimbarea sa comportamentală.

Doctorii au explicat pentru Huffington Post că „un atac cerebral poate cauza o întreagă varietate de schimbări neuropsihologice și de comportament", adăugând că printre problemele cauzate de scăderea nivelului de oxigen la nivelul creierului se numără de cele mai multe ori depresia.

Cazul bărbatului din Rio este straniu din cauză că reprezintă exact opusul condiţiilor care rămân în mod normal la pacienţii care suferă un atac cerebral. El le-a spus doctorilor că este conștient de schimbările în comportamentul său, informează Daily Mail.