Cum arată pielea afectată de ședinţele la solar

269

Odată cu venirea toamnei, compania Cancer Research UK împreună cu guvernul scoţian, au pus la cale o campanie de avertizare asupra riscului de a dezvolta cancer de piele din cauza ședinţelor de bronzare la solar.

Mai multe scannere profesionale vor fi instalate în centre comerciale din Scoţia, pentru a le arăta persoanelor care au acest obicei, efectele negative microscopice provocate de razele ultraviolete asupra pielii, scrie Daily Mail.

Kelly Hughes este una dintre primele femei care au acceptat să îşi facă o analiză cu acest scanner, iar realitatea a şocat-o. La 30 de ani, britanica a renunţat la saloanele de bronzat, dar în timpul liceului și facultăţii le frecventa mereu. Deși au trecut mai mulţi ani de când a renunţat la această modalitate de a se bronza, efectele au rămas și a fost șocată să vadă cum arată pielea ei în realitate. „M-a pus pe gânduri. M-am speriat," a declarat ea.

Razele UV din solar și expunerea exagerată la soare pot dăuna ADN-ului din piele, iar în timp aceste efecte negative se cumulează și pot duce la formarea celulelor canceroase în piele.

Datele statistice din Marea Britanie arată că numărul cazurilor de melonom, cea mai gravă formă de cancer de piele, s-a triplat în ultimele trei decenii în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 34 de ani.