O echipă de cercetători din Marea Britanie a găsit soluţia la refuzurile celor mici de a mânca legumele din mâncare. Dacă părinţii îi recompensează pe copii pentru ascultare (de ex, le dau câte un abţibild de fiecare când acceptă să guste mâncarea) curând nu vor mai avea probleme cu mofturile, arată un studiu publicat în revista de specialiate, American Journal of Clinical Nutrition.

Deşi ideea pare simplă, sistemul de recompensare al copiilor fiind intuitiv pentru orice părinte, ea este totuși controversată printre cercetători.

Asta pentru că unele studii au arătat că prin sistemul bazat pe recompense copilul îşi poate pierde interesul de a mânca chiar și alimentele care îi plăceu deja. În plus, cercetătorii le mai recomandă părinţilor să îi recompenseze pe copii cu lucruri, nu cu alte feluri de mâncare.

Studiul a arătat că după două săptămâni de recompense primite pentru acceptarea unor porţii minuscule (mai mici decât o unghie) de legume, copiii au început să le prindă gustul şi au fost mai deschişi să încerce și unele noi.

Surse: Reuters, Daily Times