De ce refuză mamele românce să-şi vaccineze copiii

43

Refuzul părinţilor de a-şi vaccina copiii imediat după naştere este un fenomen care ia amploare, a declarat luni managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Cătălin Cârstoiu. Acestora li se alătură părinţii care refuză vaccinarea la şcoală.

Concret, numai la nivelul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), în fiecare zi sunt cel puţin unul sau două cazuri de mame care refuză vaccinarea copiilor după naştere. În lipsa unui studiu, nu se ştie încă dacă există un fenomen de masă sau dacă acestea sunt doar manifestări punctuale.

Motivul este accesul la informaţie care este o sabie cu două tăişuri, afirmă medicii. Pe forumurile pentru mame, pe youtube, pe reţele de socializare, în cărţi şi emisiuni tv, există femei care militează împotriva vaccinării copiilor. „Sunt mulţi vinovaţi pentru că părinţii au ajuns la concluzia că nu este bine să îşi vaccineze copiii. Invităm medicii cu credibilitate să transmită mesaje în acest sens", a declarat ministrul Eugen Nicolăescu la conferinţa „Mediafax Talks about Health Reform".

Sursa: Mediafax