De ce trăiesc mai mult persoanele supraponderale

306

Persoanele ce au un indice al masei corporale puţin mai mare de 25 (limita superioară a greutăţii normale) nu prezintă o rată a mortalităţii mai ridicată decât persoanele cu greutate normală, ci, dimpotrivă, trăiesc mai mult.

Aceasta este concluzia unui studiu ce a analizat 100 de cercetări anterioare referitoare la greutate şi indicele de masă corporală, publicat în Jurnalul Asociaţiei Medicale Americane. Explicaţia este că persoanele care sunt supraponderale (au o greutate cu 10-19% peste greutatea normală) sunt mai predispuse să meargă mai des la medic şi să-şi facă analize, preîntâmpinând eventualele complicaţii.

De asemenea, persoanele supraponderale se bucură de o atenţie crescută din partea medicilor, iar tratamentele urmate conduc la o longevitate crescută, în comparaţie cu pacienţii normo-ponderali.

Însă cercetătorii avertizează că aceasta nu înseamnă că este de preferat ca cineva să fie supraponderal. Cu toate acestea, greutatea şi indicele de masă corporală nu sunt singurii indicatori ai sănătăţii cuiva. Pe lângă aceştia, persoanele care vor să trăiască mai mult trebuie să ţină cont de tensiunea arterială, de nivelul colesterolului şi al glicemiei, informează New York Times.