Studiu: Alcoolul provoacă perturbări ale somnului

38

Un pahar de băutură înainte de culcare îi ajută pe unii să adoarmă mai repede însă, spun cercetători citaţi de BBC, același pahar le distruge calitatea somnului.

Potrivit unui studiu efectuat de London Sleep Center, alcoolul întrerupe ciclurile normale de somn și distruge cel mai satisfăcător tip de odihnă nocturnă: somnul cu vise. Mai mult, spun oamenii de știinţă, atunci când e folosit foarte des, alcoolul poate provoca insomnie.

„Unul sau două pahare pot părea ceva bun, pe termen scurt, dar dacă continui să iei câte o dușcă înainte de culcare, poţi avea probleme serioase," avertizează dr. Irshaad Ebrahim, coordonatorul studiului publicat în Alcoholism: Clinical & Experimental Research.

Ebrahim susţine că experimentele știinţifice în care s-a implicat au demonstrat existenţa a trei tipuri de perturbare a somnului, din cauza alcoolului. Somnul se instalează mult mai rapid, este mult mai adând, însă este mult mai fragmentat. În consecinţă, somnul după alcool odihnește mult mai puţin. În plus, spun reprezentanţii unei alte organizaţii care studiază calitatea somnului, alcoolul te poate face să te trezești de sete, sau din nevoia de a merge la toaletă.