Cartelurile mexicane ameninţă bloggerii

198

Săptămâna trecută autorităţile au descoperit lângă cadavrele torturate ale două persoane, un afiș pe care scria „Mai postaţi lucruri amuzante pe Internet și veţi urma!".

Voci anonime din spaţiul online denunţă din ce în ce mai des crimele oripilante comise în conflictele dintre traficanţii de droguri din Mexic. Traficanţii de droguri au răspuns cu ameninţări în faţa acestei contraofensive online: „Asta vor păţi toţi care postează lucruri amuzante pe Internet. Aţi face bine (înjurătură) să fiţi atenţi."

Mexicani obișnuiţi s-au angajat în războiul alb, denunţând pe bloguri și pe reţelele sociale locurile unde au loc confruntări armate sau unde se blochează străzi prin baricade incendiate. Oamenii publică numele persoanelor căzute victime în mâinile traficanţilor de droguri și dezvăluie orice detalii au despre ucideri, inclusiv fotografii și declaraţii ale liderilor de cartel.

Mai mulţi utilizatori de reţele sociale online, care au fost intervievaţi de CNN spun că ameninţările nu îi vor opri să denunţe violenţa și omorurile.