Mai multe bacterii în poșetă decât pe capacul de la toaletă

63

O geantă din cinci conţine atât de multe bacterii doar pe mânerele acesteia, încât devine un risc enorm pentru sănătatea umană, arată cercetările întreprinse de Initial Hygene, citează Daily Mail.

În urma testelor, cel mai murdar obiect din geanta unei femei a fost declarat flaconul de cremă de mâini, care adună mai mulţi germeni decât capacul de toaletă al unei toalete oarecare. Rujurile şi mascara stau mai bine la acest capitol.

În special genţile din piele prezintă un risc foarte mare pentru sănătate, a arătat studiul. Din cauza texturii spongioase, acestea tind să creeze habitatul perfect pentru creşterea şi răspândirea bacteriilor. Din această cauză, specialiştii recomandă curăţarea frecventă atât a mâinilor, cât şi a poşetelor, folosind soluţii antibacteriene, pentru a preîntâmpina eventualele pericole asupra sănătăţii.

Peter Barett, manager tehnic la Initial Hygene, susţine că riscul transferului de germeni pe suprafaţa genţilor este extrem de mare, din cauza faptului că acestea sunt atinse frecvent cu mâinile, dar intră în contact şi cu alte obiecte. Pericolele cresc şi din cauza faptului că poşetele sunt rareori curăţate şi igienizate. Odată aşezate pe geantă, aceste bacterii pot fi mai departe transferate cu uşurinţă pe alte obiecte şi suprafeţe.

Studiul a apărut în urma unei alte cercetări realizate de Initial Washroom Hygiene, care a dezvăluit pericolele la care ne expunem din cauza bacteriilor de pe suprafeţele murdare din bucătărie. Rezultatele au arătat, printre altele, faptul că mânerele frigiderelor sunt un loc plin de bacterii transportatoare de cloroformi, iar cuptoarele cu microunde adăpostesc, de asemenea, germeni care ne pot îmbolnăvi atât în jurul mânerelor, dar şi pe suprafeţele butoanelor.