McDonalds deschide două restaurante vegetariene

91

În 1996, când McDonald's şi-a deschis primele lanţuri de fast-food în India, a făcut un lucru la care puţini din industrie se aşteptau şi a renunţat la hamburgerii cu carne de vită, care au făcut lanţul faimos. Acum însă, compania este gata să meargă şi mai departe, renunţând de tot la carne în două restaurante.

Restaurantele cu meniu exclusiv vegetarian se vor deschide anul viitor, în Amritsar, care găzduieşte Templul de Aur, cel mai sfânt loc din India pentru credincioşii Sikh, şi Katra, situat în apropierea altarului Vaishno Devi, conform Economic Times.

Lanţul de fast-food are 33.000 de resturante în 119 ţări, servind 69 de milioane de clienţi pe zi, dar niciunde în afară de India, nu are un meniu atât de flexibil. Produsul pe bază de carne de vită Big Mac este cel mai cunoscut şi cerut aliment de pe meniu, la nivel global, dar în India produsele vegetale acoperă până la jumătate din vânzări. În India, unde multe persoane de religie hindusă consideră vacile drept zeităţi, nu le consumă carnea chiar dacă nu sunt vegetarieni.

Prezenţa restaurantului la un loc de pelerinaj poate trece drept un şoc cultural, dar de fapt de mai mult timp oamenii se plâng că nu există niciun resturant organizat care să servească cei un million de pelerini care vizitează Vaishno Devi în fiecare an.