Multivitaminele scad riscul de cancer la bărbaţi

292

Conform unui nou studiu publicat în ediţia electronică a Journal of the American Medical Association, multivitaminele ar avea capacitatea de a reduce cu până la 8% riscul de cancer la bărbaţi.

Rezultatele sunt surprinzătoare deoarece multe studii realizate pe vitamine individuale au arătat că nu ajută în prevenirea bolilor cronice. În noul studiu, multivitaminele au redus cu 8% şansele de a dezvolta cancer, în rândul bărbaţilor sănătoşi, care le luau de mai mult de 10 ani. Multivitaminele ar putea da alte rezultate în cazul femeilor, al bărbaţilor mai tineri, sau al celor cu o sănătate mai precară decât a participanţilor la studii.

„Este un efect foarte slab şi nu sunt sigur că este îndeajuns pentru a le recomanda, deşi este promiţător," a concluzionat dr. Ernest Hawk, vice preşedinte al centrului pentru prevenţia cancerului din cadrul Universităţii din Texas MD Anderson Cancer Center.

Principalul motiv pentru a lua multivitamine este de a corecta sau preveni o deficienţă. Experţii în oncologie sunt de părere că este nevoie de mai multe studii înainte de a recomanda publicului larg să ia multivitamine în scopul de a se proteja de cancer, notează AP.