5 super alimente pentru octombrie

249

Luna octombrie este poate ultima lună din an în care se mai pot găsi alimente proaspete din producţia locală. De aceea trebuie profitat la maxim de oferta din piaţă, pentru un plin de nutrienţi înainte de venirea lunilor friguroase. FoodStory face lista cu cele mai importante alimente care trebuie incluse în această lună în dietă.

1. Morcovi. Proaspeţi, crocanţi și plini de fibre, portasiu și vitamine (A, C si K), morcovii sunt recomandaţi a fi consumaţi în stare crudă, pentru a nu pierde nimic din nutrienţi.

2. Dovleci. Vedetele lunii octombrie, dovlecii conţin alfa și beta caroten, fibre și multe vitamine pentru vedere și sistemul imunitar. Dovlecii sunt buni în orice reţetă și au avantajul că sunt dulci și pot servi drept un desert sănătos. La fel și seminţele lor, prăjite la cuptor sunt o gustare sănătoasă între mese.

3. Rodii. Rodiile au avantajul de a fi printre fructele cele mai pline de antioxidanţi. Pe lângă asta, conţin fibre, vitamina C și K, care apără împotriva cancerului.

4. Sfecla. Cercetătorii au descoperit că alimentele de culoare roșie sunt bune pentru inimă și sistemul circulator. Culoarea roșu intens a sfeclei este un bun indicator a calităţilor sale. Conţine antioxidanţi foarte puternici, are proprietăţi anti-inflamatoare și este plină de vitamine.

5. Varza. Alimentul poate cel mai des folosit în curile de slăbire, varza este o sursă foarte bună de vitamina C, fibre și potasiu și joacă un rol important în lupta cu cancerul.