Video: consumatorii de carne iau în greutate odată cu trecerea timpului

"Dieta bogată în proteine nu ajută la prevenirea obezităţii şi nici nu promovează pierderea în greutate pe termen lung, aşa cum au susţinut unii" este concluzia unei echipe de cercetători englezi de la Imperial College din Londra, care au studiat impactul pe termen mediu al consumului de carne.

România, pe locul 3 în topul supraponderalităţii în Europa

Peste 4 milioane din populaţia României suferă de obezitate şi 50% dintre locuitorii ţării sunt supraponderali, arată statisticile Insitutului de Endocrinologie „C.I. Parhon". Aceste cifrele au urcat ţara noastră în top 3 al ţărilor cu cei mai mulţi supraponderali, imediat după Grecia şi Iugoslavia, scrie România Liberă.

Nu sedentarismul provoacă obezitate, ci obezitatea duce la sedentarism

Un studiu publicat de câţiva cercetători britanici stârneşte reacţii la scară largă, după ce a sugerat că nu sedentarismul ar fi o cauză a obezităţii, ci invers: obezitatea este o cauză a inactivităţii fizice.

Rata obezităţii continuă să crească în SUA

În ciuda numeroaselor programe de conştientizare cu privire la necesitatea adoptării unei alimentaţii mai sănătoase, ratele obezităţii în Statele Unite sunt în continuă creştere, informează CBN.

Persoanele obeze au mai multe probleme de ordin sexual, deşi au mai puţine relaţii sexuale

Femeile obeze se cofruntă de patru ori mai des cu sarcini neplanificate decât femeile cu greutate normală, deşi au mai puţine raporturi sexuale. Bărbaţii obezi sunt mai predispuşi să contacteze o boală sexuală deşi au mai puţine partenere.

Dieta bogată în carne grăbeşte pubertatea la fete

O dietă bazată pe consumul de carne poate grăbi declanşarea pubertăţii la fete. Fetelor care mănâncă foarte multă carne în copilărie, le apare mai devreme menstruaţia, arată un studiu condus de cercetători britanici, citat de BBC.

Hrana ambalată poate fi contaminată de adezivii etichetelor

Hrana din supermarket poate fi contaminată de etichetele ambalajelor, scrie Daily Express. Un studiu realizat de cercetători spanioli şi publicat într-o revistă a Societăţii Regale britanice de Chimie avertizează cu privire la adezivii folosiţi pentru etichete şi la efectele pe care aceste substanţe le pot avea asupra produselor.

Studiu: Consumul de carne procesată poate provoca atac de cord și diabet

Cârnaţii, șunca, hot-dog-ul și alte preparate din carne pot constitui cauza dezvoltării diabetului sau a atacurilor de cord, arată un studiu al Școlii de Sănătate Publică de la Harvard. Factori agravanţi ar putea fi substanţele folosite pentru conservarea preparatelor.

Banii sau sănătatea – englezii impun prin lege alimentaţia benefică

    Marea Britanie dezbate posibilitatea introducerii unei taxe pentru alimentele hipercalorice de tip fast food și băuturile carbogazoase, scrie Daily Mail. Informaţia a apărut la scurt timp după ce un studiu conecta consumul de băuturi carbogazoase cu apariţia pancreatitei și a cancerului de pancreas, transmite Mediafax.      Dacă va fi adoptată, legea va fucţiona în...

Marii români ai micului dejun

Un vechi proverb spunea că dimineaţa ar trebui să mănânci ca un rege, la prânz ca un prinţ și seara ca un cerșetor. Se pare că regii din România sunt foarte săraci, iar cerșetorii foarte bogaţi.

FOTO: Efectele obezităţii asupra organelor interne

Folosindu-se de imagistica prin rezonanţă magnetică (MRI), cercetătorii de la Imperial College din Londra au arătat că grăsimea se infiltrează în numeroase zone ale corpului şi că poate exercita o presiune nefastă asupra organelor interne, cauzând nu doar durere, ci şi modificări ale organelor.

Zi tristă pentru Happy Meal

    Autorităţile publice din districtul american Santa Clara au votat în favoarea unei legi care interzice vânzarea de jucării împreună cu alimentele hipercalorice. „Ordonanţa îi împiedică pe proprietarii de restaurante să atragă copiii folosindu-se de jucării,” a declarat Ken Yeager, unul dintre iniţiatorii legii. „Acest demers rupe legătura dintre mâncarea nesănătoasă și premii,” a adăugat...

Consumatorii de ciocolată suferă mai des de depresie

Experţii au ajuns la concluzia că cei care mănâncă regulat ciocolată sunt mai deprimaţi. O echipă de cercetători a Universităţii California, din SUA a efectuat un studiu în Arhivele de Medicină Internă, care au relevat că cei care mănâncă cel puţin un baton de ciocolată pe săptămână sunt mai depresivi decât cei care mănâncă doar...

Mâncăm mai mult decât gândim

Doi cercetători de la Universitatea Cornell, din Statele Unite, au studiat 52 de picturi ilustrând Cina cea de taină și au ajuns la concluzia că analizate în ordine cronologică, acestea reflectă o tendinţă istorică a oamenilor: creșterea progresivă a cantităţii de hrană pe care o consumă.