Cum să mâncăm pentru a face lumea un loc mai bun pentru toţi

 „Mănâncă-ţi legumele” – acesta a fost strigătul de luptă al părinţilor de-a lungul anilor. Aceste trei cuvinte s-au întipărit în memoria noastră în copilărie.

Pulberea de legume și fructe, pasul ușor către o alimentaţie mai sănătoasă?

Legumele sub formă de pulbere ar putea fi viitorul superalimentelor. Cel puţin așa sugerează Agenţia de Cercetare Știinţifică și Industrială Commonwealth (CSIRO), din Australia, care împreună cu grupul agricol Hort Innovation au creat o pulbere din ciorchinii de broccoli. Aceasta poate fi amestecată în compoziţia produselor de patiserie, a produselor de cofetărie, în supe și...

Tot ce trebuie să știi despre alimentele modificate genetic

Într-o dimineaţă Cynthia LaPier s-a dus la supermarket cu un singur gând. După o privire peste umăr şi o verificare rapidă a ingredientelor de pe cutia de cereale, a scos din poşetă o rolă de autocolante făcute de mână şi a lipit unul pe cutie. Pe el scria „Avertisment! Poate conţine OMG (organisme modificate genetic)."

12 luni dintr-un an: vitamina B12

Să-i spunem David; numele este fictiv, dar cazul este real. Tânăr (27 de ani), înalt (peste 1,82 cm), masiv (peste 108 kg) fără a fi gras, mai de grabă plin de muşchi dezvoltaţi prin ridicatul greutăţilor, nu fuma şi nu consuma alcool.

În fabrică – Cum și din ce se fac jeleurile?

„Over Eten” („Despre mâncare”) este un show TV produs de Departamentul Știri al televiziunii VRT, din Belgia. În episodul despre gelatină se urmărește în sens invers procesul de producţie al delicioaselor jeleuri, de la momentul în care dulciurile ne încântă papilele gustative, până la ultima masă a porcilor, care sunt apoi transformaţi în gelatină.

Acest produs este un supliment mental*

În filmul A Beautiful Mind este o scenă în care strălucitul matematician John Nash mărturisește cum reușește să funcţioneze în ciuda schizofreniei, care îl hărţuise ani de zile: „Încă văd lucruri”, spunea Nash, „doar că aleg să nu le dau crezare. E ca o dietă a minţii. Aleg să nu îmi permit extravaganţa anumitor gusturi.”

Germania va permite în continuare uciderea selectivă a puilor din ferme

O curte superioară din Germania a decis că este legal ca producătorii de carne de pui și ouă să omoare puii de sex masculin nedoriţi. Uciderea puilor de sex masculin este practicată în majoritatea fermelor industriale, în toată lumea. După ce este identificat sexul puilor, miliarde dintre ei sunt uciși imediat după eclozare, prin tocare...

Sfaturi simple pentru a nu mai arunca mâncare

Cantitatea de mâncare care se aruncă în fiecare an în întreaga lume ar fi suficientă pentru a hrăni aproape un miliard de persoane sărace.

Studiu: Consumul de carne procesată poate provoca atac de cord și diabet

Cârnaţii, șunca, hot-dog-ul și alte preparate din carne pot constitui cauza dezvoltării diabetului sau a atacurilor de cord, arată un studiu al Școlii de Sănătate Publică de la Harvard. Factori agravanţi ar putea fi substanţele folosite pentru conservarea preparatelor.

Mâncatul încet ne ajută să trăim mai mult

Japonezii din Okinawa au un obicei alimentar care se presupune că le prelungește viaţa. Ce putem învăţa de la ei?

Vești bune: pofta de mâncare nesănătoasă poate fi reeducată

Nu ne naștem iubind cartofii prăjiţi și urând pastele făinoase integrale, spune prof. Susan Robert, autorul principal al unui studiu care arată că gusturile noastre „nesănătoase” pot fi educate.

Sucurile ucid sute de oameni anual

Oricât de apetisante și bune ar fi la gust, sucurile îndulcite cu zahăr reprezintă un pericol pentru sănătate și ar putea fi asociate cu moartea a sute de oameni din toată lumea, în fiecare an, potrivit unei meta-analize globale, realizate de experţii de la Universitatea Tufts.

Eliminarea alcoolului, a cărnii și a zahărului din alimentaţie reduce riscul de cancer

Într-un nou plan global de prevenire a cancerului, prezentat la Congresul European pentru Obezitate de la Viena, cercetătorii au arătat că excluderea din alimentaţie a cărnii, a alcoolului și a băuturilor care conţin zahăr reduce semnificativ incidenţa cancerului.

The Economist: Consumul global de carne crește constant

Consumul de carne crește la nivel global, pe măsură ce populaţii din zone mai sărace încep să își crească veniturile.

Jumătate din populaţia lumii, în criză alimentară

Un val de revolte s-ar putea declanșa în lumea arabă, ca urmare a creșterii preţului la alimente, până la niveluri istorice, spun mai mulţi observatori ai fenomenului penuriei de alimente. Analiștii spun că viitorul ar putea aduce cu sine înfometarea a jumătate din populaţia lumii.

Îndrăznește să adopţi dieta lui Daniel!

La sfârșitul anului 2019, un nou documentar exploziv, Game Changers („Cei care au schimbat jocul”) domina titlurile din industria fitnessului. Cu sportivi renumiţi în distribuţie, precum fostul culturist Arnold Schwarzenegger, jucătorul de tenis Novak Đoković și pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton, documentarul arată că sportul de performanţă poate fi practicat cu o alimentaţie pe...

Câte porţii de fructe și legume ar trebui să consumi zilnic pentru a trăi mai mult?

Un grup de cercetători a descoperit care este cantitatea optimă de fructe și legume proaspete pe care ar trebui să o consumăm zilnic pentru a ne micșora riscul de a muri prematur. „Formula magică" este „2+5".

Cel mai periculos zahăr pentru siluetă

Un anumit tip de zahăr, care se găsește în sucuri, sosuri pentru salată, în miere, dar și în fructe, crește pofta de alimente bogate în calorii, au observat experţii de la Școala de Medicină Keck, din cadrul Universităţii din California de Sud.

Cât de sigur este consumul de soia?

Soia este un aliment folosit frecvent în bucătăria asiatică, care devine tot mai întâlnit în ţările occidentale, pe măsură ce numărul celor care adoptă o dietă bazată pe plante crește. Mai ieftină, în general, decât carnea, soia aduce o serie de beneficii pentru sănătatea noastră.

Cât de periculoasă este margarina?

Recent, declaraţiile unui cunoscut jurnalist român, având drept ţintă o mare sportivă româncă, cel puţin la fel de bine cunoscută, declanșau un scandal mediatic care a reînviat o dezbatere probabil necesară: cât de sănătoasă este margarina?

5 alimente care interacţionează cu medicamentele

În timp ce toate persoanele pot să beneficieze de pe urma nutrienţilor şi vitaminelor care se găsesc în fructe şi legume, este bine de ştiut că unele dintre acestea pot diminua eficacitatea unor medicamente.