12 luni dintr-un an: vitamina B12

Să-i spunem David; numele este fictiv, dar cazul este real. Tânăr (27 de ani), înalt (peste 1,82 cm), masiv (peste 108 kg) fără a fi gras, mai de grabă plin de muşchi dezvoltaţi prin ridicatul greutăţilor, nu fuma şi nu consuma alcool.

5 alimente care interacţionează cu medicamentele

În timp ce toate persoanele pot să beneficieze de pe urma nutrienţilor şi vitaminelor care se găsesc în fructe şi legume, este bine de ştiut că unele dintre acestea pot diminua eficacitatea unor medicamente.

În fabrică – Cum și din ce se fac jeleurile?

„Over Eten” („Despre mâncare”) este un show TV produs de Departamentul Știri al televiziunii VRT, din Belgia. În episodul despre gelatină se urmărește în sens invers procesul de producţie al delicioaselor jeleuri, de la momentul în care dulciurile ne încântă papilele gustative, până la ultima masă a porcilor, care sunt apoi transformaţi în gelatină.

Ce câștigi când renunţi la carbohidraţii rafinaţi

În categoria produselor ce conţin carbohidraţi rafinaţi intră o serie de alimente pe care le consumăm zilnic, de la pâine albă, cereale rafinate, paste, orez rafinat, până la produse de patiserie, prăjituri sau sucuri, iar renunţarea la acestea poate aduce o mulţime de beneficii pentru sănătate.

Carnea roșie și carnea albă, la fel de nocive din perspectiva colesterolului

În ciuda convingerii generale, consumul de carne roșie (porc) și consumul de carne albă (pui) au efecte similare asupra nivelului de colesterol din sânge, susţine un studiu publicat ieri în American Journal of Clinical Nutrition.

De ce devin oamenii vegetarieni – patru motivaţii

Cândva, denumirea de vegetarian era asociată cu activiştii pentru drepturile animalelor, cu cei interesaţi de sănătate sau cu adepţii unor religii (budiştii) sau culte (adventiştii de ziua a şaptea). Astăzi însă tendinţa este de acceptare şi chiar îmbrăţişare a unei asemenea diete, nu chiar definitiv, ci pe o perioadă determinată de timp. Iar motivele nu...

VIDEO: Efectele zahărului asupra creierului tău

De la o singură felie de tort și până la a goli un întreg platou de prăjituri este un pas extrem de mic, deoarece zahărul „apasă" cu precizie exact acele „butoane" ale creierului care te determină să îţi dorești să consumi mai multe dulciuri.

Ce se întâmplă dacă nu mănânci zahăr o săptămână

Jurnalista Janissa Delzo, de la Medical Daily, a iniţiat un experiment pentru a observa schimbările resimţite în corpul său, în urma eliminării oricărei surse de zahăr din dietă timp de șapte zile. Concluziile experienţei au ajutat-o să ia hotărâri importante în ceea ce privește regimul alimentar pe care îl va urma în viitor.

Ce se mănâncă în cea mai sănătoasă ţară din lume

Italia a fost desemnată cea mai sănătoasă ţară din lume în 2017. Cheia: stilul de viaţă.

Hrănătatea. Despre hrană și sănătate cu dr. Michael Orlich, de la spitalul universitar din Loma Linda

Când fondatorii spitalului universitar din Loma Linda (California, SUA) i-au așezat temelia, scopul lor era unul oarecum paradoxal. Creștini până în măduva oaselor, și adventiști pe deasupra (adică animaţi de credinţa că Hristos va reveni foarte curând pentru a încheia această istorie și a le deschide celor mântuiţi porţile veșniciei), ei au construit un ecou...

Ce se întâmplă în corpul tău după ce renunţi la sucuri

Beneficiile renunţării la sucuri se văd în tot corpul și depășesc cu mult mica plăcere zilnică de a te răcori cu o băutură dulce și efervescentă, dar plină de calorii și de substanţe dăunătoare sănătăţii.

Incidenţa cancerului este în creștere la nivel global

În 2018 vor apărea 18,1 milioane de cazuri noi de cancer și se vor înregistra 9,6 milioane de decese din această cauză, faţă de 14,1 milioane de cazuri și 8,2 milioane de decese în 2012, estimează Agenţia Internaţională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC).

Stigmatizat din cauza obezităţii

Dacă nu era de ajuns că obezitatea naşte probleme grave de sănătate, există şi o dimensiune socială a situaţiei. Deşi este adesea ignorată, aceasta se traduce, în cele mai multe cazuri, prin discriminare şi stigmatizare a persoanelor care se luptă cu kilogramele în plus.

Cum să te ţii de sport anul acesta

Ianuarie este luna cea mai bună pentru companiile care oferă servicii sau aparatură de fitness sau întreţinerea corpului. Începutul de an este adesea înecat în regrete legate de consumul alimentar excesiv din perioada sărbătorilor și în general de starea noastră fizică și psihică, care pentru multe persoane pare să se deterioreze de la un an...

Este sau nu cafeaua cancerigenă?

Pachetele de cafea comercializate în California, SUA, vor trebui să fie însoţite de un mesaj de avertizare cu privire la posibila apariţie a cancerului, a decis o instanţă judecătorească din statul american, la finalul a opt ani de proces intentat de un ONG marilor producători de cafea.