Psihicul mamei, vital pentru făt

757

Dezvoltarea armonioasă a copilului nu este influenţată de faptul că acesta ar percepe starea psihică a mamei în timpul sarcinii, ci de consecvenţa acestor stări înainte şi după naştere, susţin cercetătorii unui studiu publicat în revista Psychological Science.

 

 Cele 221 de femei gravide care au participat la studiu au fost împărţite în mai multe grupuri: femei fără simptome depresive, femei cu simptome depresive înainte şi după naştere, femei cu simptome depresive doar înainte sau doar după naştere, notează huffingtonpost.com.

 Cercetătorii de la Universitatea din California au descoperit că dezvoltarea cea mai sănătoasă au avut-o copiii ale căror mame au prezentat o stare psihică constantă atât înainte, cât şi după naştere, fie că a fost vorba de depresie sau nu.

 „În ciuda descoperirilor făcute, mamele care au episoade de depresie înainte de naştere nu trebuie să rămână în această stare, ci, mai degrabă, ar trebui să ia un tratament timpuriu", a declarat Curt A. Sandman, profesor de psihiatrie şi autor al studiului.

 Potrivit experţilor, acest studiu ar trebui analizat în comparaţie cu alte cercetări similare care arată că dezvoltarea copilului este puternic influenţată de starea psihologică a mamei.