Raport toxicologic: marijuana e de vină pentru atacurile canibale

22

Cu surprindere, poliţiştii din SUA, îngroziţi de o serie de atacuri canibale ale unor dependenţi de ceea ce se credea până acum că sunt „săruri de baie", au aflat din raportul toxicologic al unuia dintre atacatori că singurul drog detectat în organism a fost marijuana.

Departamentul de toxicologie a testat componentele marijuanei, dar nu a găsit urme de niciun alt drog, medicamente prescrise sau alcool, conform Huffington Post. Un al doilea laborator a confirmat absenţa componentelor utilizate în prepararea sărurilor de baie, despre care s-a crezut că au dus la aceste atacuri brutale.

„Problema este că astăzi există un număr infinit de substanţe chimicale pe stradă care pot provoca un asemenea comportament," a declarat dr. Bruce Goldberger, profesor şi director al departamentului de toxicologie la Universitatea din Florida.

Goldberger a mai spus că medicul legist din Miami este cunoscut pentru că este foarte atent la detalii şi că are toată încrederea că laboratorul de la Medicina Legală, cât şi cel independent au făcut toate testele posibile.

S-a speculat despre atacator că s-ar fi drogat cu săruri de baie pe 26 mai, când s-a dezbrăcat de haine şi a atacat o persoană în miezul zilei, în cea mai aglomerată zonă din Miami. Poliţiştii au fost nevoiţi să îl împuşte mortal pe atacator ca să întrerupă atacul canibal ce a durat 18 minute. Persoana atacată a rămas desfigurată.

Atacatorul avusese un trecut violent, dar prietenii şi familia nu îşi explică un asemnea grad de violenţă, mai ales că tocmai participa la un studiu biblic, studiind Coranul şi le spunea prietenilor că vrea să renunţe la marijuana.

Eliza Vlădescu
După absolvirea Facultății de Comunicare și PR din cadrul SNSPA, Eliza Vlădescu a dat televiziunea pentru presa scrisă și de mai bine de 8 ani nu s-a uitat înapoi. Eliza face parte din echipa permanentă de redactori a revistei Semnele timpului.