Reţeta de Coca-Cola din Mexic nu se va schimba

250

Timp de mai mulţi ani, America de Nord nu a consumat Coca-Cola produsă local, ci a importat-o din Mexic, deoarece se spune ca aşa-numita „Mexicoke", este mult mai gustoasă.

Din anul 1985, Coca-Cola din SUA foloseşte drept îndulcitor siropul de porumb, bogat în fructoză, în timp ce Coca-Cola din Mexic foloseşte trestie de zahăr tradiţională, care se pare că dă un gust mult mai bun răcoritoarei, scrie economica.net.

Săptămâna trecută, în Mexic a fost introdusă o taxă adăugată, de opt procente, pe mâncarea tip junk food şi pe băuturile care conţin zahăr, cu intenţia de a combate obezitatea şi problemele de sănătate cu care se confrunţă mexicanii. Se pare că aceştia consumă cele mai multe băuturi răcoritoare pe cap de locuitor din lume, iar Mexicul este acum prima ţară care impune o taxă pe băuturile calorice.

Coca-Cola Femsa şi Arca Continental, cu sediul în Mexic, cred că această măsură va impune eliminarea a 20.000 de locuri de muncă. De asemenea, aceste companii au anunţat printr-un comunicat că nu vor schimba îndulcitorul pentru Coca-Cola pentru export, continuând să folosească trestia de zahăr. În schimb, pentru Coca-Cola care va fi consumată în Mexic, se va folosi mai multă fructoză.

Reţeta băuturii Coca-Cola este aproape identică în toată lumea, singura diferenţă fiind faptul că unele fabrici folosesc îndulcitori diferiţi faţă de altele. De exemplu, în Columbia se foloseşte zahăr, iar în Argentina sirop de porumb. Timp de câteva zile, fanii din SUA ai băuturii s-au temut că noua taxă va pune în pericol reţeta mexicană de Coca-Cola, dar se pare că deocamdată, aceasta nu va suferi nicio schimbare.