S-a descoperit alimentul care previne degradarea dinţilor

51

Cercetătorii de la Institutul de Tehnologie Athlone din Irlanda au descoperit că uleiul de cocos tratat cu enzime digestive are proprietăţi antibacteriene şi este eficient în lupta împotriva cariilor.

Mare parte din degradarea dentară se datorează bacteriilor precum Streptococcus mutans, care este responsabilă de apariţia cariilor dentare. Oamenii de ştiinţă au descoperit în testele de laborator că uleiul de cocos tratat cu enzime atacă acest tip de streptococ, cât şi bacteria Candida albicans, care duce la apariţia candidozei.

Experţii sunt de părere că uleiul de cocos ar putea fi inclus pe lista ingredientelor folosite pentru crearea produselor destinate îngrijirii orale, precum pasta de dinţi, însă mai trebuie realizate teste pentru a determina efectul uleiului asupra tulpinilor de streptococi la nivel molecular.

„Caria dentară este o problemă de sănătate trecută cu vederea, care afectează 60-90% dintre copii şi majoritatea adulţilor din ţările industrializate… Pe măsură ce creşte rezistenţa la antibiotice, este important să ne îndreptăm atenţia spre noi modalităţi de a combate infecţia microbiană", a declarat dr. Damien Brady, care a prezentat rezultatele studiului la întâlnirea Societăţii pentru Microbiologie Generală de la Universitatea din Wawick, conform Telegraph.