Salvaţi Copiii: „Sarcina este cel mai mare ucigaș de adolescente din lume"

484

În fiecare an, un milion de adolescente mor sau întâmpină mari probleme de sănătate la naştere, informează organizaţia umanitară Salvaţi Copiii.

În fiecare an, un milion de fete adolescente mor sau întâmpină mari probleme de sănătate la naştere, informează organizaţia umanitară Salvaţi Copiii.

Potrivit raportului elaborat de către această organizaţie, fetele sub 15 ani au de cinci ori mai multe șanse de a muri în timpul sarcinii decât femeile cu vârsta peste 20 de ani. În prezent, mai mult de 25.000 de fete sub 18 ani se căsătoresc în fiecare zi, iar majoritatea dintre ele rămân însărcinate înainte ca trupurile lor să se fi dezvoltat suficient.

La nivel mondial, una din 5 fete este mamă adolescentă – a dat naştere unui copil în momentul în care avea 18 ani. „Problema copiilor care au copii şi a deceselor provocate de faptul că organismul nu este încă suficient de matur pentru a da naștere unui copil reprezintă un scandal la nivel mondial. Aceasta este o tragedie nu doar pentru adolescente dar și pentru copiii lor. Un nou-născut al unei fete cu vârsta sub 18 ani prezintă un risc de deces cu 60% mai mare decât al copiilor născuţi de mame mai în vârstă", afirmă Justin Forsyth, directorul executiv al organizaţiei Salvaţi Copiii, potrivit Telegraph.

Luna viitoare va avea loc la Londra un summit pe tema planificării familiale, unde se va discuta despre posibilitatea creşterii distribuţiei contraceptivelor, la nivel mondial, pentru a permite astfel femeilor să aibă mai multe opţiuni privind relaţiile sexuale.