Secretul unei cariere de succes? A trăi în prezent

303

Un studiu documentat de doi cercetători de la Universitatea Harvard, care şi-a propus să măsoare nivelul de fericire al oamenilor, a descoperit că în 47% din în care suntem treji ne gândim la altceva decât activităţile în care suntem implicaţi.

Prin urmare, această tendinţă de a lăsa mintea să zboare îi face pe oameni nefericiţi şi deprimaţi. Studiul a demonstrat că suntem tentaţi să ne gândim la altceva indiferent de activitatea pe care o desfăşurăm.

Ce este mai îngrijorător este că numai 50% din timpul petrecut la locul de muncă este folosit eficient, pentru că în restul timpului atenţia este distrasă de alte gânduri.

Specialiştii au explicat că această tendinţă are efecte directe asupra eficienţei la locul de muncă. Un angajat care nu este atent, tinde totodată să fie mai puţin eficient şi să fie nemulţumit, din cauză că percepe munca asemenea unui obstacol în calea gândurilor frumoase. Secretul rezolvării acestei tendinţe este ca angajatul să-şi dea seama când este distras şi să se găsească motive de bucurie la momentul respectiv.

Studiul a strâns date folosind o aplicaţie iPhone care monitorizează nivelul de fericire, trackyourhappiness.org. Această aplicaţie a fost folosită de peste 15.000 de voluntari cu vârste cuprinse între 18 şi 88 de ani, din peste 80 de ţări şi având 86 de ocupaţii diferite.