Stresul și cafeaua, o combinaţie halucinogenă

505

Stresul și consumul de cofeină nu fac nicidecum casă bună. Consumată în cantităţi mari, cofeina ingerată în perioade stresate poate provoca halucianţii, susţin oamenii de știinţă de la Universitatea La Trobe din Australia.

Doar 5 cești de cafea consumate într-o zi de o persoană aflată sub presiune sunt suficiente pentru a-i provoca halucianţii, informează site-ul de psihologie topexperţi.ro.

Profesorul Simon Crowe de la Școala de Știinţe Psihologice – Universitatea La Trobe a examinat efectele stresului și cafeinei asupra a 92 de participanţi. El a descoperit că oamenii care au consumat aproximativ 200 mg de cofeină(aproximativ 5 cești) în timpul zilei au fost predispuși riscului de a manifesta halucinaţii auditive (li se părea că aud diverse lucruri).

„Dozele crescute de cofeină și un stil de viaţă stresant au interacţionat pentru a declanșa simptomele specifice halucinaţiilor, ceea ce arată că trebuie luate măsuri suplimentare de precauţie privind utilizarea acestui drog," a declarat profesorul Simon Crowe, coordonatorul studiului.

Autorii studiului au atras atenţia asupra faptului că există și alte băuturi, în afară de cafea, care conţin cofeină și care subliniat faptul ca exista si alte băuturi care conţin cofeina și care pot crește riscul se halucinaţie, daca sunt consumate în cantităţi mari.