SUA: Campusuri universitare anti-fumat

26

Din ce în ce mai multe campusuri universitare devin zone în care fumul de ţigară e o amintire, după ce instituţii şcolare au introdus interdicţii totale fumatului de ţigări sau a altor produse similare, atât în interiorul clădirilor, cât şi afară.

Din ce în ce mai multe campusuri universitare devin zone în carea fumul de ţigară e o aminitire, după ce instituţii şcolare au introdus interdicţii totale fumatului de ţigări sau a altor produse similare, atât în interiorul clădirilor, cât şi afară.

Cel mai recent, sistemul şcolilor publice din Ohio au recomandat interzicerea totală a acestor produse. În iunie, sistemul universitar din Maryland a anunţat că cele 12 instituţii ale sale vor fi libere de tutun din iulie, iar din luna septembrie se va interzice şi publicitatea la astfel de produse oriunde în şcolile cuprinse în sistemul universitar al oraşului New York.

Între ianuarie 2011 şi ianuarie 2012, numărul şcolilor şi universităţilor din Statele Unite care au interzis total fumatul, a crescut de la 466 la 648, conform grupului Americans for Nonsmokers' Rights, citat de CSM. În continuare, 126 de şcoli au început să lucreze la legislaţia anti-fumat care să se aplice în toate zonele din campus.

Unele şcoli nu au permis niciodată fumatul din motive religioase. În total, aproximativ 770 de şcoli şi universităţi din Statele Unite au politici anti-fumat, pentru interior şi exterior.

„Şcolil sunt făcute ca să educe şi să crească următoare generaţie de lideri, şi asta (n.r. interzicerea totală a fumatului) este cel mai responsabil lucru de făcut," a declarat directorul Americans for Nonsmokers' Rights.