Tot ce e natural e bun. Adevărat sau fals?
S-ar părea că există o obsesie pentru natural. Îl căutăm peste tot și suntem dispuși să plătim mai mult dacă e cazul pentru a obţine lucruri naturale.
Peste 90% dintre suplimentele alimentare din România nu conţin ingredientele de pe etichetă
Deși produsele pe bază de plante sunt considerate nu doar benefice pentru sănătate, dar și sigure, din cauză că au ingrediente naturale, conţinutul lor este adesea falsificat și chiar primejdios, arată un studiu al unui cercetător român.
12 luni dintr-un an: vitamina B12
Să-i spunem David; numele este fictiv, dar cazul este real. Tânăr (27 de ani), înalt (peste 1,82 cm), masiv (peste 108 kg) fără a fi gras, mai de grabă plin de muşchi dezvoltaţi prin ridicatul greutăţilor, nu fuma şi nu consuma alcool.
Uleiul de măsline extravirgin are efecte în prevenţia bolii Alzheimer
De ani de zile nutriţioniștii vorbesc despre beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline extra-virgin. Acum, un grup de cercetători de la Universitatea Auburn, din Statele Unite, a descoperit că o componentă a uleiului ajută semnificativ în boala Alzheimer.
Studiu: Suplimentele de vitamina D nu ajută la sănătatea oaselor
Suplimentele de vitamina D nu contribuie cu nimic la sănătatea oaselor, iar autorităţile ar trebui să renunţe la recomandările ca populaţia să suplimenteze aportul pe parcursul lunilor de iarnă, spun autorii celei mai mari metaanalize realizate până în prezent.
Insomnia poate fi tratată prin terapie online
Tratarea insomniei prin programe de terapie online poate ameliora simptomele bolii și îmbunătăţi calitatea vieţii, dar și sănătatea fizică și psihică, au arătat într-un nou studiu experţii de la Universitatea Oxford și Northwestern Medicine.
Obezitatea va deveni principala cauză a cancerului la femei
Obezitatea va deveni principalul factor declanșator al cancerului la femei în Marea Britanie, depășind fumatul în clasamentul principalelor cauze care duc la apariţia acestei maladii la femei, arată datele celui mai recent raport realizat de experţii de la Cancer Research UK.
Incidenţa cancerului este în creștere la nivel global
În 2018 vor apărea 18,1 milioane de cazuri noi de cancer și se vor înregistra 9,6 milioane de decese din această cauză, faţă de 14,1 milioane de cazuri și 8,2 milioane de decese în 2012, estimează Agenţia Internaţională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC).
Studiu: Demenţa poate fi prezisă cu 10 ani înainte de apariţie
Demenţa este o cauză majoră de dizabilitate pentru cei mai mulţi adulţi de vârsta a treia din întreaga lume, iar, potrivit specialiștilor de la Universitatea din Copenhaga, Danemarca, până în prezent nu se cunosc tratamente cu rol în eradicarea bolii. Tratamentele actuale doar pot încetini progresul bolii.
„Baia de pădure” și efectele benefice asupra sănătăţii
„Baia de pădure”, sau shinrin-yoku, cum este numită de japonezi, este o metodă apreciată și susţinută de medici pentru combaterea stresului și îmbunătăţirea sănătăţii.
Nucile esenţiale pentru sănătatea inimii
În ultimii ani, studiile au început să indice nucile ca o alternativă de a stimula sănătatea inimii, dar majoritatea rezultatelor au avut un eșantion de studiu limitat.
Curcumina, o veste bună pentru diabetici
Curcumina, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi din natură, ar putea avea un rol important în tratarea diabetului.
„E nevoie de mai mult decât broccoli pentru a salva o viaţă”. Interviu cu dr. Raniero Facchini
Conferinţa Europeană de Sănătate (CES), organizată în luna aprilie de Diviziunea Inter-Europeană a Bisericii Adventiste, a adus la București nu mai puţin de 15 specialiști din domeniul sănătăţii – majoritatea medici, dar și experţi în sănătate publică – toţi reuniţi în jurul ideii că stilul de viaţă poate fi un adjuvant puternic în tratarea...
„Hrana ca medicament” – cartea unei autoare adventiste distinsă cu un premiu internaţional de excepţie
O carte de nutriţie semnată de o autoare adventistă a fost distinsă cu un premiu de excelenţă în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Gourmand World Cookbook, organizată anul acesta în China.
Frica și bolile pe care nu le vom avea niciodată
Fără să conștientizăm, apelăm de multe ori la presă ca la un profesor care ne predă realitatea. În domeniul sănătăţii tratăm știrile aproape ca pe niște veritabile consultaţii. Însă dacă lecţia care ni se predă e greșită și dacă ajungem să ne asumăm un diagnostic care, de fapt, nu ne aparţine?
Reducerea consumului de sare salvează vieţi
Cercetătorii britanici au descoperit că reducerea cantităţii de sare consumată a micșorat considerabil riscul de deces cauzat de afecţiunile cardiovasculare și de accidentele vascular-cerebrale (AVC), scrie Medical Daily.
Remedii naturale direct din bucătăria ta
Tusea, respiraţia neplăcută, tăieturi, anxietate, eczeme, dureri de stomac şi alte afecţiuni pot fi tratate cu câteva lucruri pe care oricine le are pe rafturile din bucătărie.