Un derivat din soia ar putea trata HIV

65

Cercetătorii au descoperit că un derivat din soia, denumit genisteină, arată rezultate promiţătoare pentru tratarea virusului HIV.

Oamenii de știinţă de la Universitatea George Mason, Universitatea Tulane și Institutul Naţional pentru Alergii și Boli Infecţioase au realizat un experiment în laborator și au realizat că boabele de soia chiar pot ajuta în tratarea acestei boli. Dacă se va demonstra și clinic că este o metodă eficientă, genisteina ar putea fi folosită ca tratament complementar în tratarea infecţiei.

„În loc să acţioneze direct asupra virusului, genisteina interferează cu procesul celular prin care virusul infectează celulele. Acest lucru împiedică virusul să devină rezistent la tratament. Este prea devereme însă să spunem, că dacă vom mânca soia vom scăpa de HIV", explică prof. YuntaoWu, de la National Center for Biodefense and Infectious Diseases, potrivit Huffington Post.

Studiul publicat în revista medicală Retrovirology este cel mai recent studiu care aduce în atenţia medicilor proprietăţile vindecătoare ale boabelor de soia. Încă din anii 2000, mai multe studii au arătat că soia poate reduce riscul formării tumorilor canceroase pentru mai multe tipuri de cancer. În cel mai recent studiu, cercetătorii de la Universitatea Arkansas au arătat într-un experiment de laborator că peptidele din boabele de soia au putut opri creșterea tumorilor care apar la cancerele de ficat, rinichi și colon.