America pro-viaţă împotriva „regelui avorturilor”

27

Procesul intentat împotriva „regelui avorturilor", doctorul specializat în avorturi târzii Kermit Gosnell, acuzat pentru omorârea a șapte bebeluși după ce s-au născut, provoacă o unire a organizaţiilor americane pro-viaţă împotriva întregii „industrii" a avorturilor legale.

Atât organizaţii pro-viaţă, cât și organizaţii pro-avort și-au exprimat îngrijorarea și dezacordul faţă de practici precum cele care aveau loc în clinica doctorului Kermit. În anul 2011, Kermit a ajuns în atenţia presei, după ce a fost arestat pentru că ar fi fracturat în mod intenţionat coloanele a sute de bebeluşi ce s-au născut vii, în urma unor avorturi. De data aceasta există mărturii pentru care doctorul riscă pedeapsa cu moartea.

Într-o scrisoare comună, mai mult de 12 grupuri pro-viaţă mari din America militează pentru scoaterea în afara legii a avortului, pe baza unor povești precum cea a lui Kermit, care nu este o excepţie, spun ei.

„Procesul împotriva lui Gosnell este deosebit de important, deoarece procurorii arată fapte care reprezintă realitatea exactă a stării în care se află industria avorturilor în ţara noastră", este scris în document.

„Pe lângă natura grafică a mărturiilor, natură care ar putea proveni doar din cele mai negre colţuri ale depravării umane, noi, semnatarii, avem dovezi că practicile lui Gosnell reflectă abuzuri care caracterizează întreaga industrie a avorturilor. Aceste abuzuri au fost documentate de zeci de ani prin activităţile oamenilor legii, știri, documente legale, procese intentate, investigaţii sub acoperire și mărturii ale unor foști doctori ce se ocupau de avorturi și alte clienţilor lor", continuă scrisoarea, prezentată pe larg de Christian Post.

Părerea acestor grupuri pro-viaţă este că acesta nu este procesul unei singure persoane, ci este procesul întregii industrii, care are mare lacune ce duc la moartea a vieţi nevinovate.