Arta pierdută a întâlnirilor offline

236

Experţii în relaţii le spun oamenilor care îşi caută jumătatea să închidă calculatoarele şi să abordeze potenţialii parteneri în viaţa reală.

„Oamenilor le este mai uşor să aleagă un emoticon prin care să sugereze ce simt, decât să arate asta în persoană”, explică Blake Eastman, expert în comunicare nonverbală.

Din păcate, în ultimii 10 ani, oamenii şi-au clădit încrederea în spatele monitoarelor, dar în persoană lucrurile se văd a fi foarte diferite şi deziluzionante, mai explică el, conform CNN. Teama de respingere este principala cauză pentru care oamenii apelează la tehnologie.

Mulţi oameni confundă social media cu socializarea, dar nu este aşa, avertizează Eastman şi mulţi specialişti din domeniul relaţiilor sunt de acord cu el. Mai mult decât atât, se pare că utilizarea tehnologiei în aceste scopuri până la urmă poate reduce abilităţile sociale cu care se naşte fiecare persoană. Iar în locul normelor şi regulilor sociale în întâlnirile faţă în faţă, sunt create altele pentru întâlnirile digitale. Doar că ele sunt mai slabe şi greu de impus.

„Suntem în era satisfacerii imediate şi nu mai există răbdare pentru procesul care se impune pentru găsirea unui partener”, concluzionează Patricia Wallace, psiholog.