Atac armat în Statele Unite

8

Un alt atac armat a avut loc în Statele Unite, la un centru spa, lângă un mall din Brookfiels, Wisconsin, la doar 3 luni de la atacul armat dintr-o sală de cinematograf, în Aurora, Colorado. De data aceasta patru persoane, inclusiv atacatorul, au murit şi alte patru au fost rănite.

Suspectul, un bărbat în vârstă de 45 de ani, Radcliffe Haughton, a fost găsit mort în apropiere de locul crimei. Autorităţile încă nu au precizat dacă suspectul a fost chiar vinovat şi nici care a fost motivul acestui atac.

Cu toate astea, conform Milwaukee Journal Sentinel, bărbatul ar fi avut motive să recurgă la un asemenea gest. Se pare că Haughton s-ar fi dus să o caute pe soţia sa, care lucra la centrul spa şi de care era despărţit. De fapt, soţia lui chiar obţinuse un ordin de restricţie împotriva lui. Cei doi au un fiu.

Deşi s-au raportat împuşcături, se pare că bărbatul a lăsat în urma lui şi un dispozitiv exploziv artizanal. Echipe ale SWAT, FBI, genişti, poliţia locală, pompieri şi un reprezantant al Homeland Security au fost prezenţi la faţa locului. Martorii au fost rugaţi să nu discute cu presa şi oficialităţile încă nu au ţinut o conferinţă de presă care să lămurească subiectul, notează AP.