În general, persoanele fără adăpost nu se bucură de cea mai bună imagine publică. De aceea poveștile care ies din sfera normalităţii cotidiene și au în centru acest gen de persoane stârnesc interesul public. Așa este și povestea lui Fred, un adolescent dornic de a face școală.

Un adolescent fără adăpost a fost găsit de către poliţiști dormind într-un cort în campusul unui colegiu din Georgia. Până aici poate că nu este nimic senzaţional. Tânărul a parcurs însă șase ore pe bicicletă pentru a ajunge acolo și a se înscrie la cursurile școlii.

Presa americană a consemnat că ofiţerii de poliţie au descoperit un tânăr în vârstă de 19 de ani, Fred Barley, în perimetrul campusului Gordon State College, având ca sursă de mâncare doar o cutie de cereale. Fred le-a spus ofiţerilor că a parcurs cu bicicleta împreună cu fratele lui mai mic mai mult de 50 de mile (peste 80 de km) de la Conyers la Barnesville pentru a se înscrie la școală. Planul său este să rămână acolo până când dormitoarele se vor deschide în cursul lunii august.

În loc de amendă pentru utilizarea inadecvată a spaţiului public, ofiţerii l-au dus într-o cameră de motel. Povestea tânărului a devenit virală în mediul online. Aceasta a determinat o reacţie extrem de pozitivă din partea internauţilor, promisiunile de ajutor concretizându-se în ritm uluitor. Astfel, cineva i-a oferit un loc de muncă la o pizzerie locală. Altcineva a iniţiat o campanie de strângere de fonduri pe site-ul GoFundMe. În doar câteva zile au fost strânși peste 40.000 $. „Dacă locuiţi în această zonă și aveţi un loc în inimă pentru cineva care are nevoie de familie, vă rugăm să-l invitaţi la cină de câteva ori pe lună. Vă rugăm să vă luaţi timp să îl încurajaţi. Vă rugăm să vă rugaţi pentru el. Vă rugăm să vă împărţiţi o parte din viaţă cu el. El merită. Vă promit”, este unul din apelurile publicate pe pagina de strângere de fonduri.

Însă campania de ajutor a fost oprită în momentul în care suma a ajuns la 184.000$. Motivul ar fi încercarea de obţinere a anumitor răspunsuri referitoare la povestea tânărului. Purtătorul de cuvânt al GoFundMe, Bobby Whithorne, a menţionat că fondurile strânse vor rămâne blocate „până când toate întrebările vor primi un răspuns”. Deocamdată nu se cunoașt ce fel de întrebări au fost ridicate. Wright Gammon, un avocat din Georgia, care a dat startul campaniei de strângere de fonduri, a spus că aceasta s-a închis mai devreme din cauza sumei mari care s-a strâns într-un timp foarte scurt.