Ce este interzis în SUA: un ou Kinder sau o pușcă?

456

O campanie inedită pentru un control mai bun al armelor face furori în Statele Unite. Campania prezintă imagini cu perechi de copii. Unul dintre copii ţine în mâini o pușcă, iar celălalt un alt obiect. Întrebarea campaniei este care dintre cele două obiecte este interzis în SUA. Indiciu: niciodată nu este arma.

„Un copil ţine în mâini ceva ce a fost interzis în America pentru a-i proteja. Ghiciţi ce?" este sloganul care apare pe imaginile cu cei doi copii. Campania scoate foarte bine în evidenţă penibilul situaţiei și inepţia de a te opune unei reforme a legii care să apere copiii de violenţa armelor.

Într-una din poze, o fetiţă ţine în mâini povestea Scufiţei Roșii. Povestea a fost interzisă în mai multe școli în 1990 din cauză că Scufiţa Roșie avea o sticlă cu vin în coșul pe care i-l ducea bunicii.

Într-o altă poză, un băiat ţine în mâini o minge de dodge. Acest sport (dogdeball) a fost interzis în unele școli din New Hampshire pentru că este un sport prea violent. În schimb, armele de foc rămân ușor accesibile.

În a treia poză este înfăţișat un copil care ţine în palme un ou Kinder. Acest tip de produs a fost interzis de FDA pentru că jucăriile care se găsesc înăuntru sunt periculoase pentru copii, care le-ar putea înghiţi.

Campania a cauzat controverse, unii părinţi susţinând că este înșelătoare, fiindcă în toate imaginile ambele obiecte sunt interzise în școli, atât armele de foc, cât și cele enumerate mai sus. Chiar dacă armele de foc sunt interzise în școli, asta nu a împiedicat atacul de la școala Sandy Hook, care a dus la moartea a 20 de copii. De fapt, campania este făcută de către compania de advertising Grey Group, pentru organizaţia Moms Demand Action for Gun Sense in America, fondată imediat după atacul de la Sandy Hook, de anul trecut.