Ce tip de taţi preferă bebelușii

115

Un nou studiu publicat în revista Journal of Experimental Psychology arată că bebelușii preferă tăticii plinuţi, în detrimentul celor cu corpuri atractive.

„Studiul curent arată că, în perioada infantilă, copiii preferă formele corpului uman care corespund realităţii din familie. La vârste fragede, percepţia copilului nu este influenţată de stereotipuri culturale sau modele impuse de societate", au explicat cercetătorii de la Universitatea Sheffield.

Cercetătorii au realizat un experiment cu copii de 3,6 și respectiv 9 luni, pentru a vedea care sunt preferinţele copiilor faţă de tipologiile bărbaţilor. Fiecare copil, urmărit cu o cameră de filmat, a privit câte 10 secunde două perechi de fotografii, una cu bărbaţi model, cu trupuri tonifiate și una cu bărbaţi mai puţin atractivi. Unele poze dezvăluiau chipurile bărbaţilor şi trupurile lor, în timp ce altele arătau doar corpul.

Copiii în vârstă de 3 luni nu au reușit să facă nicio diferenţă între perechile de poze, copiii de 6 luni nu au manifestat nicio preferinţă anume, dar copiii de 9 luni au fost atrași de bărbaţii plinuţi, care, după cum spun specialiștii, le aduc aminte de mamele lor, scrie Adevărul.