Cel mai tânăr membru al MENSA este român şi are 2 ani

30869

Anthony Popa Urria are 2 ani şi 9 luni şi un coeficient de inteligenţă de 154, comparabil cu al lui Albert Einstein şi Stephen Hawking.

Băiatul s-a născut în Canada, este de origine română şi se pregăteşte să intre în Mensa, societatea persoanelor cu un coeficient de inteligenţă ridicat, relatează site-ul american National Post.

Anthony vorbeşte deja 3 limbi (engleză, spaniolă şi un pic de română), poate recita alfabetul invers, deja citeşte, ştie să şi scrie câteva cuvinte, poate număra până la 1.000 şi ştie toate planetele din sistemul solar. De asemenea, el este capabil să rezolve puzzle-uri complexe de peste 70 de piese şi cunoaşte capitalele majorităţii ţărilor de pe glob.

Copilul este crescut de bunica sa Felicia, care spune că micuţul Anthony Popa dădea semne de inteligenţă încă de la 4 luni. „Era foarte alert şi curios. Cerceta absolut orice”, povesteşte aceasta. Inteligenţa bebeluşului a început însă să devină evidentă la şase luni, când, deşi încă nu vorbea, recunoştea literele alfabetului.

În Canada doar 10 copii sub 10 ani sunt înscrişi în Mensa. Cel mai tânăr până la înscrierea lui Anthony Popa are vârsta de 5 ani. Coeficientul de inteligenţă mediu al unui adult se situează în jurul valorii de 100. În Mensa sunt acceptaţi, de regulă, persoanele al căror coeficient de inteligenţă depăşeşte 135.