Copiii contemporani petrec multe ore în faţa ecranului, fie că acesta este al monitorului, al calculatorului sau al consolei de jocuri electronice. Pentru ca acest obicei să nu aibă consecinţe asupra stării de sănătate, vă propunem 8 metode care să îi facă pe adolescenţi să închidă computerul şi să participe la activităţi în aer liber.

În primul rând, părinţii pot organiza o vânătoare de comori în parc. Unul dintre părinţi ascunde câteva obiecte în locuri strategice din parc, iar adolescenţii le caută, urmând traseul indicat pe hartă.

În al doilea rând, părinţii pot iniţia un sport în echipe în apropierea casei sau într-un parc, precum fotbal, baschet sau volei. Pentru copiii cu alte preferinţe sportive, se poate organiza o mini-olimpiadă, care să cuprindă mai multe probe, precum atletism, gimnastică sau ping pong.

O a treia sugestie este joaca în nisip, dar cu scopul plantării unei mici grădini de zarzavat sau de flori. În funcţie de vârstă, copiii pot primi diferite responsabilităţi, precum smulgerea buruienilor, udarea plantelor sau fertilizarea solului.

Pentru copiii cărora le place apa, nu e nimic mai răcoritor într-o zi caldă de vară decât spălatul maşinii personale. Deşi e foarte posibil ca treaba să nu fie făcută nici pe jumătate, activitatea realizată împreună cu mama sau tata va fi, cu siguranţă, una memorabilă.

În familiile ce au câine, se recomandă o plimbare de 30 de minute la care să participe cât mai mulţi membri ai familiei. Plimbarea unui câine cu un nivel de energie ridicat poate fi făcută şi pe biciclete.

Zilele calde şi senine sunt perfecte pentru înălţarea unui zmeu sau dirijarea unor avioane cu telecomandă. În afară de aerul curat, copiii fac şi mişcare.

În al optulea rând, copiii cu aptitudini artistice pot desena cu cretă pe asfalt.