Ruşii iniţiază un concurs de dans la bară pentru copii

161

O competiţie ce are loc la Sankt Petersburg şi în care se aleg Miss şi Mister Dansator la bară este deschisă anul acesta, în premieră, şi pentru minori.  

Astfel, băieţi şi fete se pot încrie într-una din cele două categorii (7-9 ani şi 10-13 ani) pentru a-şi arăta talentul în ceea ce priveşte dansul la bară, relatează Russia Today. La campionatul de dans la bară, ce va avea loc între 7 şi 9 septembrie, vor participa peste 1.000 de dansatori din toată ţara.

Până în anul 2000, dansul la bară era văzut strict ca o activitate ce avea loc în cluburile de striptease. Astăzi, este considerat oficial un sport în ţări precum Kîrgîstan şi Brazilia. Potrivit organizatorilor, campionatul de dans la bară are ca scop popularizarea acestui sport, precum şi promovarea unui stil de viaţă în care activităţile sportive să ocupe un loc central.

Acesta nu este prima dată când copiii sunt încurajaţi să danseze lasciv la bară. Anul trecut, părinţii din Marea Britanie au fost revoltaţi de apariţia unui studio de dans din Northampton, care oferea cursuri de dans la bară pentru copii cu vârste de la trei ani, „pentru o încredere mai mare în sine".