Timp de doi ani, Chen Xiaotian și mama lui, Zhou Lu, au dus o luptă cruntă cu bolile cu care au fost diagnosticaţi în aceeași perioadă. Medicii i-au descoperit micuţului o tumoare malignă pe creier la numai cinci ani, cu câteva luni după ce mama lui a fost diagnosticată cu o gravă afecţiune la rinichi. Cazul lui Chen era atât de sever, încât nu mai putea fi salvat, iar doctorii i-au spus că nu are șanse mari de supravieţuire. Atunci, băieţelul a luat o decizie curajoasă, care i-a emoţionat pe toţi cei care i-au auzit povestea.

Din cauza afecţiunii, băieţelul avea nevoie de îngrijire permanentă. Boala îi „furase” nu doar vederea, dar și abilitatea de a se mișca, motiv pentru care stătea tot timpul în pat, aproape paralizat, scrie Daily Mail. Ceea ce nu a reușit însă boala să îi ia a fost dragostea nemărginită pentru cea care i-a dat viaţă.

„Vreau să îţi salvez viaţa”, i-a spus micuţul mamei sale, după ce i-a auzit întâmplător pe medici vorbind despre soluţia care ar putea să o vindece pe aceasta de boala de care suferea. Pentru că starea de sănătate a lui Zhou Lu se înrăutăţise, ea urma un tratament de dializă, însă avea nevoie de un transplant de rinichi pentru a supravieţui. Doctorii i-au spus bunicii băiatului că rinichiul lui i-ar putea salva viaţa tinerei de numai 34 de ani. Zhou Lu a refuzat categoric această variantă, însă la insistenţele băiatului care și-a dorit cu tot dinadinsul să îi ofere această nouă șansă la viaţă, ea s-a lăsat convinsă

În urmă cu doar câteva zile, curajosul băieţel a murit. Imediat după eveniment, medicii au pregătit operaţia de transplant, însă înainte de a începe procedura, și-au luat răgaz pentru a se ruga pentru Chen. „Echipa medicală a ţinut un scurt moment de rugăciune și tăcere pentru bietul copil înainte de transplant, cred că e corect să spun că au fost foarte puţini ochi uscaţi”, a mărturisit purtătorul de cuvânt al spitalului, Yi Tai.

Unul dintre rinichii băiatului a fost transplantat mamei, după ce testele au arătat că cei doi sunt compatibili. Familia a fost însă de acord ca celălalt rinichi al micuţului și ficatul său să salveze alte două vieţi.

Foto: CCTV News / captură YouTube