Copiii învaţă că „heterosexualitatea nu este etalon” pentru relaţii

66

Elevii australieni vor învăţa că heterosexualitatea nu este un etalon în ceea ce priveşte relaţiile, în cadrul unui program pilot ce va fi implementat în şcoli.

Programul numit „Şcoli mândre" (Proud schools) îşi propune să elimine din mentalitatea copiilor o serie de convingeri „rele", precum homofobia, transfobia (ura faţă de trans-sexuali) şi convingerea că a fi heterosexual este normal, informează site-ul Life Site News.

În acest sens, scopul declarat al lui Verity Firth, fost ministru al Învământului şi iniţiatoarea programului, este inversarea „dominaţiei heterosexualităţii asupra homofobiei".

Programul, pentru care guvernul a alocat 250.000 de dolari, constă în pregătirea profesorilor pentru a fi mai atenţi la cazurile în care copiii au un limbaj sau opinii homofobe, chiar şi la locul de joacă. De asemenea, Firth a recomandat ca, în timpul orelor de educaţie fizică şi sexuală, copiii de 12 şi 13 ani să înveţe şi despre atracţia între persoane de acelaţi sex şi despre diversitatea sexuală.