Corida va fi interzisă în Catalunia

98

Începând cu 1 ianuarie 2012, în Catalunia (nord-estul Spaniei), intră în vigoare prima interdicţie asupra tradiţiei coride.

Arena „La Monumental" din Barcelona a fost „plină până la refuz" duminică, la ultimul spectacol oferit de toreadori, în aplauzele a 18.000 de spectatori, relatează BBC. Publicul striga „Libertate", în timp ce toreadorii coborau pentru turul de onoare dinaintea luptei.

Interdicţia a fost votată anul trecut, după ce 18.000 de oameni au semnat o petiţie în care denunţau corida ca practică barbară. Instanţa urmează să primească, în perioada următoare, contestaţii la această măsură. Catalunia este prima regiune a Spaniei continentale care va avea o astfel de interdicţie. În Insulele Canare, o astfel de interdicţie este deja în vigoare.

Potrivit HotNews, biletele pentru ultima coridă s-au vândut în timp record, iar pe piaţa neagră oamenii au plătit și de cinci ori preţul unui bilet, pentru un loc la spectacol. Interesul a fost însă generat, cel mai probabil, de finalitatea evenimentului. Altfel, arena „La Monumental" nu a mai înregistrat de mult timp o astfel de participare la spectacolele sale.