Descoperă „Semnele timpului” — ediţia de iunie

214

Lumea din jurul nostru se schimbă într-un ritm mai alert decât ritmul nostru de gândire. Iată de ce, pentru luna iunie, Semnele timpului îţi propune să regândeşti prezentul şi îţi oferă şi instrumentele de analiză necesare pentru aceasta.

Articolul care dă coperta acestui număr analizează posibilitatea ca în viitor tehnologia să deţină rolul suprem în viaţa noastră. Marius Necula este cel care se întreabă dacă iniţiativele ştiinţifice moderne ar putea duce la salvarea omenirii. El spune că nu. Însă, în revistă, vei putea descoperi și argumentele acestei poziţii.

Norel Iacob discută în editorialul de luna aceasta limitele logice ale toleranţei absolute, pledând pentru echitate în eforturile de prevenire a discriminării.

Despre seducătoarea idee a continuării vieţii după moarte şi modul în care aceasta a atras succesul unei pelicule altfel nepromiţătoare financiar — „Raiul este real” — scrie Florentin Lehaci. Concluzia biblică a materialului i-ar surprinde pe cei care s-au lăsat încântaţi de film.

Eliza Berzescu descoperă o lume fascinantă a progresului generat medicamentos şi investighează dacă acesta ar putea deveni, în curând, o realitate. În „Pastilele deştepte şi viitorul din filme” vei afla tot ce erai curios să ştii despre „tuningul cognitiv” şi pericolele lui.

Un subiect extrem de controversat face tema articolului de luna aceasta semnat de Robert Ancuceanu. „Pericolul  în vaccinuri sau în absenţa lor?” întreabă fostul director al Agenţiei Naţionale a Medicamentului, într-un material care va stârni, cu siguranţă discuţii constructive.

Prin articolul intitulat „Ideile care ucid”, Corina Matei ne invită într-o călătorie dureroasă, dar edificatoare, mai întâi la Yad Vashem, Centrul Mondial de Cercetare a Holocaustului, iar mai apoi în noi înşine.

Cum a ajuns expresia „timpul înseamnă bani” să ne fure adevărata semnificaţie a timpului, se întreabă Alina Kartman, într-un material care justifică o altă perspectivă asupra organizării vieţii. Descoperă în material ce poţi învăţa despre managementul timpului din viaţa lui Iisus.

Adrian Bocăneanu ne face cunoştinţă, aşa cum ne-a obişnuit deja, cu oameni frumoşi şi poveştile lor de viaţă. Este rândul lui Marijke şi Bernard Beranger să poposească în rubrica interviu pentru a povesti cum s-au lăsat „Copleşiţi de simplitate”.

Pastorul Nicu Butoi, pe care avem plăcerea să îl descoperim şi prin intermediul descrierii personale pe care o face la începutul acestei ediţii, semnează un articol despre implicarea lui Dumnezeu în suferinţa umană. Misiunea lui: să încerce un răspuns la o întrebare cvasipermanentă: „Dumnezeu e bun. De ce atâta suferinţă?”.

Revista se încheie cu o poveste reală. Andreea Irimia redă istoria de viaţă a maratonistului Terry Fox, pentru care cancerul a fost „începutul unei vieţi noi”.

Alina Kartman
Cu peste 10 ani de experiență în presa online din România, Alina Kartman face parte din echipa permanentă de redactori ST.